Elintarvike ja Terveys

Numero: 4/2018

Elintarviketurvallisuus, tutkimukset, omavalvonta

Maistajat
Päätoimittaja Kaarina Kärnä
Uudistuva elintarvikelainsäädäntö
Lainsäädäntöneuvos Anne Haikonen, maa- ja metsätalousministeriö
Pakkokeinot ovat tärkeitä elintarvikevalvonnan työkaluja
Hygieenikkoeläinlääkäri Karoliina Kettunen ja elintarviketurvallisuusyksikön päällikkö Riikka Åberg, Elintarviketurvallisuusyksikkö, Ympäristöpalvelut, Helsingin kaupunki sekä dosentti, elintarvikevalvonnan yliopistonlehtori Janne Lundén ja dosentti, ympäristöterveydenhuollon valvonnan dosentti Mari Nevas, Elintarvikehygienian ja ympäristöterveyden osasto, Eläinlääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto
Elintarvikeketjun rikollisuuden torjunta Suomessa
Lakimies Hanna Brotherus, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Elintarvikkeet työllistävät poliisiakin
Rikoskomisario Minna Immonen, Itä-Suomen poliisilaitos, Kuopion pääpoliisiasema, Talousrikostutkinta
Aitous ja alkuperätutkimus lisäävät luotettavuutta
Tutkimusyksikönjohtaja, professori Janne Nieminen, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Päivittäistavarakauppa kehittää varautumistaan
Projektipäällikkö Lauri Kulonen, Päivittäistavarakauppa ry
Luomun valvonta
Elintarvikeasiantuntija Jaana Elo, Luomuliitto ry
Keski-Eurooppa keskustelee glyfosaatista
Päivi Kapiainen-Heiskanen
Omavalvonnan merkitys hävikin syntyyn
Projektipäällikkö Merja Ylönen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK), Veget ja hiilet haltuun -hanke
Keittiöiden siivous- ja hygieniaoppaan synty
Lehtori Leila Kakko, Tampereen ammattikorkeakoulu, ja kehityspäällikkö Marita Koskinen, Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy
Elintarvikevalvontatutkimuksia
Tullin elintarvikevalvonnan tuloksia vuodelta 2017
Huomioita salaattibaarien hygieniasta ja toimintatavoista
Elintarvikehuoneistojen pintapuhtausnäytteet
Salaattiprojekti: Valmiiden salaattipohjien hygieeninen laatu
Vuosien 2016 ja 2017 Jäähdytettävät elintarvikkeet -projekti
Helsingissä selvitettiin lähes 20 ruokamyrkytysepidemiaa vuonna 2017
Ruokaleivän voimakassuolaisuuden ilmoittamisessa parannettavaa
Kotkan Gluteenittomuus-projekti 2017
Turun kaupungin ympäristöterveys tutki gluteenittomia tuotteita –  gluteenin erillään pitämisessä vielä parannettavaa

Välipalat
Viranomaiset tehostavat eläintautien torjuntaa Venäjän rajalla
ETL:n puheenjohtaja Jari Latvanen: Kaikki ratkaisut alkutuotannon ahdinkoon on etsittävä
Juurikkaat vuoden 2019 vihanneksia
Kirjaesittely: Hyönteiskokki
Ateria uudistuu

Muut numerot