• Tekijä: Tuula Putus
  • ISBN: 978-952-9637-58-4
  • Julkaisuvuosi: 2017
  • Painos: 3. uudistettu painos
  • Saatavuus: Ilmestynyt 19.5.2017
  • Hinta: 36.00 (sis. alv. 10 %). + toimituskulut

Home ja terveys

Kosteusvauriohomeiden, hiivojen ja sädesienten esiintyminen sekä terveyshaitat
Uudistettu 3. painos on ilmestynyt 19.5.2017.

Uudistettu ja laajennettu Home ja terveys -kirja on kattava katsaus kosteusvauriohomeiden, hiivojen ja sädesienten esiintymiseen sekä terveyshaittoihin. Homeista ja hiivoista esitetään suvuittain perustiedot, esimerkkitapauksia, suosituksia ja yhteenveto-osa. Lisäksi kirjoittaja esittää ehdotuksia toimenpiderajoiksi. (Viralliset toimenpiderajat löytyvät STM:n asumisterveysasetuksesta ja Valviran laatimasta asumisterveysasetuksen soveltamisohjeesta).  Kirjan avaa perusteellinen luku aiheesta ”Miksi tarvitaan suku- ja lajitason tietoa kosteusvauriomikrobien haitoista ja terveysriskeistä”.Uusi painos on tarpeen, koska uutta tietoa on runsaasti saatavilla ja nyt on tähän uudistettuun, laajennettuun painokseen lisätty tuorein tieto. Kirjan luvut mm.  hometoksiineista ja niiden mittaamisesta, aktinobakteereiden ja pölypunkkien haitoista ja potilaiden kliinisistä tutkimusmahdollisuuksista (homevasta-aineiden ja muiden immunologisten tutkimusten käyttö) on uudistettu. Uutta on myös tiivis katsaus hometutkimuksen historiaan ja tärkeimpien kansansairauksien epidemiologiaan ja terveystalouteen sekä viimeisenä oleva luku ”Viemärikaasut sisäilmaongelmana”. Kirja on kirjoitettu avuksi kentältä tulleisiin pyyntöihin käytännön tarpeeseen terveydenhuollon ja -suojelun ammattilaisille sekä rakennusterveyden asiantuntijoille. Kirja soveltuu myös kaikille, joita kosteusvauriot henkilökohtaisesti koskettavat tai kosteus, hajut ja mikrobit yleensä askarruttavat. ”Huoli terveydestä ja sen menettämisestä on yhteinen”.

 

36.00

Share

Suomen Ympäristö- ja Terveysalan Kustannus Oy

Suomen Ympäristö- ja Terveysalan Kustannus Oy tuottaa ja julkaisee kahta ammattilehteä, Ympäristö ja Terveys-lehteä ympäristöalalle ja Elintarvike ja Terveys-lehteä ammattikeittiö- ja elintarvikealalle. Yhtiö toimittaa ja kustantaa myös alaan liittyviä oppaita ja kirjoja sekä järjestää aihepiireihin liittyviä koulutuksia valtakunnallisesti.