Ruokavirasto – kenen asialla

16.01.2019 / Tapio Välikylä

Vuoden alussa aloitti uusi keskusvirasto toimintansa, kun Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Maaseutuvirasto Mavi ja Maanmittauslaitoksen tietotekniikkapalvelukeskus Mitpa yhdistyivät Ruokavirastoksi. Ruokaviraston …

Lue lisää

Vuoden terveystarkastaja valitaan 18. kerran

11.01.2019 / Kaarina Kärnä

Vuoden terveystarkastaja on valittu jo 17 kertaa, vuodesta 2002 alkaen. Nyt on 18. valinnan aika.  Kenen nimi tulee mukaan …

Lue lisää

Kirjaesittely: Vähemmän lihaa – kohti kestävää ruokakulttuuria

28.12.2018 / Kaarina Kärnä

Kirjaesittely on julkaistu Elintarvike ja Terveys-lehdessä 6/2018. Hanna Mattila (toim.) Vähemmän lihaa – kohti kestävää ruokakulttuuria Gaudeamus 2016, …

Lue lisää

Kirjaesittely: Ihmiskunnan syötävä historia

28.12.2018 / Kaarina Kärnä

Kirjaesittely on julkaistu Elintarvike ja Terveys-lehdessä 5/2018. Tom Standage Ihmiskunnan syötävä historia Into Kustannus Oy 2013, 267 s. …

Lue lisää

Kirjaesittely: Hyönteiskokki

28.12.2018 / Kaarina Kärnä

Kirjaesittely on julkaistu Elintarvike ja Terveys-lehdessä 4/2018. Topi Kairenius Hyönteiskokki Like Kustannus Oy 2018, 137 s. ISBN 978-952-01-1282-0 …

Lue lisää

Kirjaesittely: Hyppysellinen tiedettä – Valeomenapiirakka ja muita kokeiluja keittiössä

4.06.2018 / Kaarina Kärnä

Kirjaesittely on julkaistu Elintarvike ja Terveys-lehdessä 2/2018. Anu Hopia ja Erik Fooladi Hyppysellinen tiedettä – Valeomenapiirakka ja muita …

Lue lisää

Kirjaesittely: Miksi syömisestä tuli niin hankalaa?

4.06.2018 / Kaarina Kärnä

Kirjaesittely on julkaistu Elintarvike ja Terveys-lehdessä 1/2018. Timo Kettunen Miksi syömisestä tuli niin hankalaa? Fitra Oy 2017, 256 …

Lue lisää

Vaihtoehtoiset proteiinilähteet ammattikeittiössä

29.05.2018 / Kaarina Kärnä

Elintarvike ja Terveys-lehti järjesti koulutuspäivän vaihtoehtoisten proteiinilähteiden käytöstä Helsingissä 22.5.2018. Päivän aikana käsiteltiin monipuolisesti erilaisia proteiininlähteitä ja niiden …

Lue lisää

Kirjaesittely: Parasta pöytään – Suomalaisen gastronomian historia

15.12.2017 / Kaarina Kärnä

Kirjaesittely on julkaistu Elintarvike ja Terveys-lehdessä 6/2017. Kari Martiala ja Helena Lylyharju Parasta pöytään – Suomalaisen gastronomian historia …

Lue lisää

Kirjaesittely: Modernia maakuntaruokaa.

13.12.2017 / Kaarina Kärnä

Kirjaesittely on julkaistu Elintarvike ja Terveys-lehdessä 4/2017. Modernia maakuntaruokaa. Juuli Hakkarainen ja Kaisu Jouppi Sesonkia Oy 2017, 295 …

Lue lisää