Elintarviketurvallisuusviranomaiset vain haitaksi bisnekselle, niinkö?

21.03.2019 / Tapio Välikylä

Viime viikkoina on elintarviketurvallisuusviranomaisten olemassaoloa ja toimintaa arvosteltu voimakkaasti. Viranomaiset eivät anna lupaa myydä sisäelimiä, viranomaiset puuttuvat kanien …

Lue lisää

Arvojemme sinetti eli miksi päätimme hakea Yhteiskunnallinen yritys -merkkiä

12.03.2019 / Kaarina Kärnä

Yhteiskunnallinen yritys -merkki on ollut olemassa jo vuodesta 2011 alkaen. En muista, milloin itse kuulin siitä ensimmäisen kerran, …

Lue lisää

Saa ja ei saa

15.02.2019 / Tapio Välikylä

Olen nyt seurannut hallintokoneistoamme kohta puoli vuosisataa. Vuosien varrella olen ollut seuraamassa, joskus läheltäkin, kuinka uudistuksia ja muutoksia …

Lue lisää

Lisää valvontaa

1.02.2019 / Tapio Välikylä

Kun ylinopeudet lisääntyvät, ratkaisuksi tarjotaan valvontaa. Kun rattijuoppo osuu suojatiellä kävelevään ihmiseen, poliiseja tarvitaan lisää. Kun päiväkoteja perustetaan …

Lue lisää

Karjalanpiirakka-gate

25.01.2019 / Tapio Välikylä

Elintarvikevalvonta on taas ollut huomion kohteena. Karjalanpiirakka on karjalanpiirakka vain maitoon ja voihin tehtynä. Karjalanpiirakalle on haettu nimisuojaa …

Lue lisää

Ruokavirasto – kenen asialla

16.01.2019 / Tapio Välikylä

Vuoden alussa aloitti uusi keskusvirasto toimintansa, kun Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Maaseutuvirasto Mavi ja Maanmittauslaitoksen tietotekniikkapalvelukeskus Mitpa yhdistyivät Ruokavirastoksi. Ruokaviraston …

Lue lisää

Vuoden terveystarkastaja valitaan 18. kerran

11.01.2019 / Kaarina Kärnä

Vuoden terveystarkastaja on valittu jo 17 kertaa, vuodesta 2002 alkaen. Nyt on 18. valinnan aika.  Kenen nimi tulee mukaan …

Lue lisää

Kirjaesittely: Vähemmän lihaa – kohti kestävää ruokakulttuuria

28.12.2018 / Kaarina Kärnä

Kirjaesittely on julkaistu Elintarvike ja Terveys-lehdessä 6/2018. Hanna Mattila (toim.) Vähemmän lihaa – kohti kestävää ruokakulttuuria Gaudeamus 2016, …

Lue lisää

Kirjaesittely: Ihmiskunnan syötävä historia

28.12.2018 / Kaarina Kärnä

Kirjaesittely on julkaistu Elintarvike ja Terveys-lehdessä 5/2018. Tom Standage Ihmiskunnan syötävä historia Into Kustannus Oy 2013, 267 s. …

Lue lisää

Kirjaesittely: Hyönteiskokki

28.12.2018 / Kaarina Kärnä

Kirjaesittely on julkaistu Elintarvike ja Terveys-lehdessä 4/2018. Topi Kairenius Hyönteiskokki Like Kustannus Oy 2018, 137 s. ISBN 978-952-01-1282-0 …

Lue lisää