Elintarvike ja Terveys
Numero: 3/2023
Elintarviketurvallisuus, tutkimukset ja omavalvonta
Paidaton riehuja ja hatuton kokki, Kaarina Kärnä
Suomalaisen hygieniaosaamisjärjestelmän merkitys, Auli Vaarala
Suomen hygieniapassijärjestelmää kehitetään jatkuvasti, Satu Meririnne
Parempaa laatua datalla, Satu Hulkkonen
Ruokaympäristön palvelut ikäystävällisiksi yhdessä kehittämällä, Niina Rantakari ja Riitta Tuikkanen
Mikrobiologiset ohjausarvot -suositus 2022, Elisa Piesala
Yleiskatsaus norovirukseen, Leena Maunula, Janne Lundén ja Mari Nevas
Salmonella elintarviketuotantoketjussa – nollatoleranssi Suomessa, Maria Fredriksson-Ahomaa, Eija Kaukonen ja Riitta Laukkanen-Ninios
Hyvä hygienia, oikein mitoitetut säilytysajat ja kunnollinen kuumennus suojaavat suolistoperäisiltä yersiniabakteereilta, Juho Koskinen ja Riikka Keto-Timonen
Ruokamyrkytyksiä aiheuttavan Clostridium perfringens -bakteerin reitit ruokaan, Päivi Lahti ja Kaisa Jaakkola
Elintarvikevalvontatutkimuksia
Tullin tuontivalvonnan tuloksia vuodelta 2022, Jonna Neffling
Ravintoloiden valmistamien ruokien laadussa huomautettavaa Helsingissä
Jauhelihaprojekti 2022
Lihan alkuperän ilmoittaminen tarjoilupaikoissa -valvontaprojekti
Pizzerioiden käyttämien kinkku- ja pizzasuikaleiden laadussa huomautettavaa Keski-Uudellamaalla
Elintarvikevalvonnan akryyliamidiprojekti Porissa vuonna 2022
Välipalat
Kirjaesittely: Kakkuja ja saaritarinoita – leivontaelämää Suomenlinnassa
Oivahymy on varmistanut elintarviketurvallisuutta jo 10 vuotta