Elintarvike ja Terveys

Numero: 3/2023

Elintarviketurvallisuus, tutkimukset ja omavalvonta

Paidaton riehuja ja hatuton kokki, Kaarina Kärnä

Suomalaisen hygieniaosaamisjärjestelmän merkitys, Auli Vaarala

Suomen hygieniapassijärjestelmää kehitetään jatkuvasti, Satu Meririnne

Parempaa laatua datalla, Satu Hulkkonen

Ruokaympäristön palvelut ikäystävällisiksi yhdessä kehittämällä, Niina Rantakari ja Riitta Tuikkanen

Mikrobiologiset ohjausarvot -suositus 2022, Elisa Piesala

Yleiskatsaus norovirukseen, Leena Maunula, Janne Lundén ja Mari Nevas

Salmonella elintarviketuotantoketjussa – nollatoleranssi Suomessa, Maria Fredriksson-Ahomaa, Eija Kaukonen ja Riitta Laukkanen-Ninios

Hyvä hygienia, oikein mitoitetut säilytysajat ja kunnollinen kuumennus suojaavat suolistoperäisiltä yersiniabakteereilta, Juho Koskinen ja Riikka Keto-Timonen

Ruokamyrkytyksiä aiheuttavan Clostridium perfringens -bakteerin reitit ruokaan, Päivi Lahti ja Kaisa Jaakkola

 

Elintarvikevalvontatutkimuksia

Tullin tuontivalvonnan tuloksia vuodelta 2022, Jonna Neffling

Ravintoloiden valmistamien ruokien laadussa huomautettavaa Helsingissä

Jauhelihaprojekti 2022

Lihan alkuperän ilmoittaminen tarjoilupaikoissa -valvontaprojekti

Pizzerioiden käyttämien kinkku- ja pizzasuikaleiden laadussa huomautettavaa Keski-Uudellamaalla

Elintarvikevalvonnan akryyliamidiprojekti Porissa vuonna 2022

 

Välipalat

Kirjaesittely: Kakkuja ja saaritarinoita – leivontaelämää Suomenlinnassa

Oivahymy on varmistanut elintarviketurvallisuutta jo 10 vuotta

Muut numerot