Elintarvike ja Terveys
Numero: 3/2024
Elintarvikelainsäädäntö ja omavalvonta
Päässä soiva ruokahävikki, Kaarina Kärnä
Ruokaviraston ulkomyyntiohjeistus, Rae Merivirta
Helsingin kokemuksia Ruokaviraston ulkomyyntiohjeistuksen soveltamisesta käytännössä, Maijuleena Blanco Sequeiros, Tarja Pusa, Pauliina Talja ja Vilma Oksa
Elintarvikevalvonnan hallinnolliset pakkokeinot ja elinkeinovapauden rajoittaminen,Joonas Päivänen
Elintarvikkeiden nimeäminen – elintarvikkeen nimi ei saa johtaa harhaan, Tuulikki Lehto
Elintarvikejätteen vähentäminen ja lajittelu – uusia säännöksiä, Sirje Stén
Elintarvikejätetietojen kirjaaminen – opas alan toimijoille, Inkeri Riipi ja Kirsi Silvennoinen
Elintarvikejätteiden erilliskeräyksen kirjaamisen ja vähentämisen keinot Ylivieskan seurakunnassa, Mirjami Hietala
Ruokahävikki on todellinen ongelma, jota vastaan kannattaa taistella, Tuure Karhu
Ruokaviraston ohje ruoka-apuun luovutettavista elintarvikkeista päivitetty, Enni Tuutti
Ylijäämäruoan lahjoittaminen on ekoteko, Mirva Röning
Ruokahävikki hyödyksi ruoka-aputyössä, Anni Heinälä
Ruokapalvelut kehittivät hävikin hallintaa – hyvät käytänteet koottiin oppaaseen, Niina Rantakari ja Taina Seppälä-Kolkka
Uudistava viljely tarjoaa mahdollisuuksia kestävämmälle ruokajärjestelmälle, Julia Kajas
Välipalat
Porvoon ympäristöterveydenhuolto on Vuoden laadukkain valvontayksikkö
Measurlabsista Ruokaviraston nimeämä omavalvontalaboratorio kontaktimateriaalien tutkimuksiin
Suomen kansalliskala ahven täyttää 30 vuotta – juhlavuonna jaetaan tietoa ahvenesta ja palkitaan parhaat ahvenkuvat ja tarinat
Tekoäly voi tunnistaa jätteet jo roska-astioissa ja jätteenkeräysautoissa
Opastetut ruokakierrokset starttaavat kauppahalleissa
Vuoden terveystarkastaja 2024 on terveystarkastaja Riitta Laaksonen Uudestakaupungista
Kirjaesittely: Leipää ja maitoa
Ruokakulttuuripalkinnon saanut Liepuskan Herkkupaja rypyttää jokaisen karjalanpiirakan edelleen käsin