Elintarvike ja Terveys

Numero: 3/2024

Elintarvikelainsäädäntö ja omavalvonta

Päässä soiva ruokahävikki, Kaarina Kärnä

Ruokaviraston ulkomyyntiohjeistus, Rae Merivirta

Helsingin kokemuksia Ruokaviraston ulkomyyntiohjeistuksen soveltamisesta käytännössä, Maijuleena Blanco Sequeiros, Tarja Pusa, Pauliina Talja ja Vilma Oksa

Elintarvikevalvonnan hallinnolliset pakkokeinot ja elinkeinovapauden rajoittaminen,Joonas Päivänen

Elintarvikkeiden nimeäminen – elintarvikkeen nimi ei saa johtaa harhaan, Tuulikki Lehto

Elintarvikejätteen vähentäminen ja lajittelu – uusia säännöksiä, Sirje Stén

Elintarvikejätetietojen kirjaaminen – opas alan toimijoille, Inkeri Riipi ja Kirsi Silvennoinen

Elintarvikejätteiden erilliskeräyksen kirjaamisen ja vähentämisen keinot Ylivieskan seurakunnassa, Mirjami Hietala

Ruokahävikki on todellinen ongelma, jota vastaan kannattaa taistella, Tuure Karhu

Ruokaviraston ohje ruoka-apuun luovutettavista elintarvikkeista päivitetty, Enni Tuutti

Ylijäämäruoan lahjoittaminen on ekoteko, Mirva Röning

Ruokahävikki hyödyksi ruoka-aputyössä, Anni Heinälä

Ruokapalvelut kehittivät hävikin hallintaa – hyvät käytänteet koottiin oppaaseen, Niina Rantakari ja Taina Seppälä-Kolkka

Uudistava viljely tarjoaa mahdollisuuksia kestävämmälle ruokajärjestelmälle, Julia Kajas

 

Välipalat

Porvoon ympäristöterveydenhuolto on Vuoden laadukkain valvontayksikkö

Measurlabsista Ruokaviraston nimeämä omavalvontalaboratorio kontaktimateriaalien tutkimuksiin

Suomen kansalliskala ahven täyttää 30 vuotta – juhlavuonna jaetaan tietoa ahvenesta ja palkitaan parhaat ahvenkuvat ja tarinat

Tekoäly voi tunnistaa jätteet jo roska-astioissa ja jätteenkeräysautoissa

Opastetut ruokakierrokset starttaavat kauppahalleissa

Vuoden terveystarkastaja 2024 on terveystarkastaja Riitta Laaksonen Uudestakaupungista

Kirjaesittely: Leipää ja maitoa

Ruokakulttuuripalkinnon saanut Liepuskan Herkkupaja rypyttää jokaisen karjalanpiirakan edelleen käsin

Muut numerot