- ISBN: 978-952-9637-64-5
- Julkaisuvuosi: 2020
- Painos: 22.
- Tekijä: Tapio Välikylä, Sara Syyrakki
- Hinta: 20.00€ (sis. alv. 10 %). + toimituskulut
Hygieniaopas – Elintarvikehygienian perusteet
– perusopas elintarvikehygieniasta
22. painos
Hygieniaoppaassa korostetaan elintarvikehygienian merkitystä koko elintarviketuotantoketjussa ja toimijan vastuuta valmistaa ja tuottaa turvallisia ja puhtaita elintarvikkeita läpi koko elintarvikeketjun.
Oppaan teksti on helppotajuista ja kuvitus on tekstiä tukevaa. Hygieniaopas soveltuu mm. ammattikeittiöiden, elintarviketeollisuuden, elintarvikevalvonnan, elintarvikekaupan ja alan oppilaitosten käyttöön
sekä elintarvikehygieniaosaamiskoulutukseen materiaaliksi ja hygieniapassin suorittamiseen. Opas on myös hyvä kertausoppikirja jo kokeneillekin elintarviketuotantoketjun toimijoille.
Sisältöä mm.:
– elintarvikehygienia
– elintarvikkeiden saastuminen ja pilaantuminen
– ruokamyrkytykset
– elintarvikkeiden riski- ja vaaratekijät
– elintarvikkeiden käsittely
– elintarviketyöntekijä
– siivous ja puhtaanapito
– omavalvonta
– elintarvikehuoneiston ilmoitusmenettely
– jätehuolto
– Oiva -järjestelmä
– elintarvikehygieeninen osaaminen ja sen osoittaminen
– elintarvikehuoneistoissa työskentelevän henkilön hygieniaosaamisvaatimukset
– ruokamyrkytyksiä aiheuttavia bakteereja
– toimijan luotettavuus