Elintarvike ja Terveys-lehti 4/2025 – Irtonumero

Elintarviketurvallisuus, tutkimukset ja omavalvonta

Sisältö:

Elintarviketurvallisuuden tunnuslukuja, Kaarina Kärnä

Elintarvikevalvonnan suunnittelu Kouvolassa, Saija Lassila

Elintarviketurvallisuus standardien ja auditointien valossa – mitä valvojan on hyvä tietää, Outi Lepistö

Kierrätysmuovia sisältävien kontaktimateriaalien turvallisuuden varmistaminen EU-lainsäädännön mukaisesti, Niko Markkinen

Listerioosi Suomessa – ajantasaista tietoa tartuntalähteistä ja riskinhallinnasta, Ruska Rimhanen-Finne ja Janne Lundén

ELTUVA-hankkeessa haetaan ratkaisuja elintarvikkeiden säilyvyyden parantamiseksi, Kaisa Raninen, Jaana Kapustamäki, Jesse Ojala ja Jenni Korhonen

Ajankohtaista tietoa elintarviketeollisuuden työpaikkatapaturmien torjunnan tueksi, Noora Nenonen ja Päivi Sarmala

Päiväkotien kasvipainotteisemmat ruokalistat eivät lisänneet ruokahävikkiä, Marita Kettunen, Merja Saarinen, Joel Kostensalo, Susanna Raulio, Sari Niinistö, Suvi Virtanen, Maijaliisa Erkkola ja Leena Forma


Elintarvikevalvontatutkimuksia

Tullin elintarvikevalvonnan tuloksia vuodelta 2024, Jonna Savander
Ravintoloissa tarjolla oleva vesi on yleensä hyvälaatuista
Ravintoloiden valmistamien kastikkeiden laatu pääosin hyvä
Kouvolassa annettiin ohjausta ja neuvontaa kalastustuotteiden loistarkastuksista sekä loisriskin vuoksi tehtävästä jäädytyskäsittelystä
Kouvolassa annettiin ohjausta ja neuvontaa lämpömittarin käytöstä elintarvikehuoneistossa
Porkkanaraasteen mikrobiologinen laatu
Keittojen suolapitoisuus Etelä-Hämeen ympäristöterveyden alueen laitoskeittiöissä

Välipalat

Tullin uusilla tutkimuslaitteilla päästään käsiksi tuntemattomiin aineisiin huumeista elintarvikkeisiin
Afrikkalainen sikarutto leviää Suomen lähialueilla – vältä lihatuliaisten tuomista
Elintarviketurvallisuuden hyvä taso on säilynyt Suomessa

 

 

 

 

 

12.00

Share