• ISBN: 978-952-9637-67-6
  • Julkaisuvuosi: 2021
  • Tekijä: Marita Koskinen, Leila Kakko, Tapio Välikylä (toim.)
  • Saatavuus: Ilmestynyt 3.11.2021
  • Hinta: 26.00 (sis. alv. 10 %). + toimituskulut

Keittiöiden siivous- ja hygieniaopas

Ruoan valmistus- ja tarjoilutilat
2. uudistettu painos
TUTUSTU Keittiöiden siivous- ja hygieniaoppaan sisältöön tästä

Laaja opas ammattikeittiöiden ja tarjoilutilojen siivouksesta ja puhtaudesta.
– uusi luku oppaassa käsittelee pintahygienian merkitystä poikkeustilanteissa
– keittiöiden hygieniavaatimukset
– Oiva-järjestelmä ja omavalvonta
– keittiön pintojen materiaalit
– siivous, siivousmenetelmät ja -välineet
– hygienia astiahuollossa
– pintapuhtauden laadunvalvonta
– jätehuolto
– tuhoeläintorjunta

Keittiöiden puhtauden perustekijät ovat periaatteessa yksinkertaisia, kaiken pohjalla on toimiva siivoussuunnitelma, jonka keittiössä työskentelevät tuntevat ja jota he myös noudattavat.
Oppaan ammattikeittiöillä tarkoitetaan keittiöitä, joissa ruoanvalmistus tapahtuu ammattimaisesti ja keittiökäsitteessä ovat mukana myös tarjoilu- ja oheistilat. Ammattikeittiöt voidaan luokitella valmistustavan mukaan esimerkiksi keskus-, valmistus-, komponentti-, kuumennus- ja jakelukeittiöksi. Ammattikeittiöt sijaitsevat usein julkisissa rakennuksissa, kuten koulujen, päiväkotien, hoivalaitosten tai erilaisten ravitsemusliikkeiden, esimerkiksi ravintoloiden, pikaruokapaikkojen ja kahviloiden yhteydessä. Tässä oppaassa näistä kaikista ammattikeittiöistä ja niiden toimintaan liittyvistä oheistiloista käytetään nimitystä keittiöt. Opas on suunnattu kaikille ammattikeittiöissä työskenteleville, keittiöhygieniasta ja -siivouksesta vastaaville sekä alan opettajille, opiskelijoille, asiantuntijoille ja elintarvikevalvontaviranomaisille. Opas kuuluu kustantajan Hygieniaoppaiden sarjaan. Aiemmin ovat ilmestyneet Hygieniaopas, Pintahygieniaopas ja Uimahallien ja kosteiden tilojen hygieniaopas.
Puhtaus on osa ammattitaitoa, puhtaassa keittiössä tuotetaan puhdasta ja turvallista ruokaa!

26.00

Share