• ISBN: 978-952-9637-60-7
  • Julkaisuvuosi: 2018
  • Tekijä: Marita Koskinen, Leila Kakko, Tapio Välikylä (toim.)
  • Hinta: 24.00 (sis. alv. 10 %). + toimituskulut

Keittiöiden siivous- ja hygieniaopas

Ruoan valmistus- ja tarjoilutilat

Laaja opas ammattikeittiöiden ja tarjoilutilojen siivouksesta ja puhtaudesta.
– keittiöiden hygieniavaatimukset
– Oiva-järjestelmä ja omavalvonta
– keittiön pintojen materiaalit
– siivous, siivousmenetelmät ja -välineet
– hygienia astiahuollossa
– pintapuhtauden laadunvalvonta
– jätehuolto
– tuhoeläintorjunta

Keittiöiden puhtauden perustekijät ovat periaatteessa yksinkertaisia, kaiken pohjalla on toimiva siivoussuunnitelma, jonka keittiössä työskentelevät tuntevat ja jota he myös noudattavat.
Oppaan ammattikeittiöillä tarkoitetaan keittiöitä, joissa ruoanvalmistus tapahtuu ammattimaisesti ja keittiökäsitteessä ovat mukana myös tarjoilu- ja oheistilat. Ammattikeittiöt voidaan luokitella valmistustavan mukaan esimerkiksi keskus-, valmistus-, komponentti-, kuumennus- ja jakelukeittiöksi. Ammattikeittiöt sijaitsevat usein julkisissa rakennuksissa, kuten koulujen, päiväkotien, hoivalaitosten tai erilaisten ravitsemusliikkeiden, esimerkiksi ravintoloiden, pikaruokapaikkojen ja kahviloiden yhteydessä. Tässä oppaassa näistä kaikista ammattikeittiöistä ja niiden toimintaan liittyvistä oheistiloista käytetään nimitystä keittiöt. Opas on suunnattu kaikille ammattikeittiöissä työskenteleville, keittiöhygieniasta ja -siivouksesta vastaaville sekä alan opettajille, opiskelijoille, asiantuntijoille ja elintarvikevalvontaviranomaisille. Opas kuuluu kustantajan Hygieniaoppaiden sarjaan. Aiemmin ovat ilmestyneet Hygieniaopas, Pintahygieniaopas ja Uimahallien ja kosteiden tilojen hygieniaopas.
Puhtaus on osa ammattitaitoa, puhtaassa keittiössä tuotetaan puhdasta ja turvallista ruokaa!

24.00

Share

Ympäristökustannus Oy

Ympäristökustannus Oy (ent. Suomen Ympäristö- ja Terveysalan Kustannus Oy) tuottaa ja julkaisee kahta ammattilehteä, Ympäristö ja Terveys-lehteä ympäristöalalle ja Elintarvike ja Terveys-lehteä ammattikeittiö- ja elintarvikealalle. Yhtiö toimittaa ja kustantaa myös alaan liittyviä oppaita ja kirjoja sekä järjestää aihepiireihin liittyviä koulutuksia valtakunnallisesti.