Kirjaesittely on julkaistu Ympäristö ja Terveys-lehdessä 6/2018.

Elli Keisteri-Sipilä
Metrolla metsään
Metsäkustannus Oy 2018, 168 s.
ISBN 879-952-338-042-4

Metrolla metsään on opas pääkaupunkiseudun lähiluontoon. Kirjassa esitellään retkikohteita ja kaunista lähiluontoa – metsiä, rantoja ja ulkoilualueita, joihin pääsee metrolla.  Kirja ei ole luonto-opas, vaan siinä kerrotaan erilaisista ulkoiluun soveltuvista, metrolla saavutettavista kohteista. Jokaisen metroaseman läheisyydestä saa vähintään yksi pääkohde laajemman esittelyn. Myös muita lähialueen luontokohteita mainitaan.

Jokaisen kohteen esittelyosioon on merkitty tunnuksilla kohteen soveltuvuus eri aktiviteetteihin. Samalla esitellään myös kuhunkin alueeseen sisältyviä erilaisia palveluita, kuten ruoka- ja kahvipaikkoja sekä liikuntavälinevuokraamoja. Kirja on kuvitettu runsain, viehättävin valokuvin, jotka avaavat kohteiden tunnelmaa. Kuvat ovat ottaneet Miikka Nevalainen ja Hanna Nikula. Kunkin kohteen esittelyyn on lisätty myös selkeä kartta, joka esittelee metroaseman ympäristöä.

Olemassa olevien metroasemien lisäksi myös tulevat metroasemat on huomioitu. Esittelyyn ovat päässeet myös Espoon viiden tulevan metroaseman lähiluontokohteet.

Kirja sopii sekä pääkaupunkiseudulla asuville kuin myös vierailijoille ja matkailijoille, kaikille, jotka haluavat päästä helposti tutustumaan pääkaupunkiseudun lähiluontoon – metrolla.

”Ei todellakaan tarvitse matkustaa kauas kokeakseen ja nähdäkseen jotain uutta.”

Tanja Lohiranta