Kirjaesittely on julkaistu Elintarvike ja Terveys-lehdessä 4/2017.
Modernia maakuntaruokaa.
Juuli Hakkarainen ja Kaisu Jouppi
Sesonkia Oy 2017, 295 s.
ISBN 978-952-68761-0-8
Tulevaan maakuntauudistukseen voi valmistautua usein aistein. Modernia maakuntaruokaa –kirja esittelee tunnelmallisin kuvin kaikki Suomen 19 maakuntaa. Kuvia ihasteltuaan voi valita 19 erilaisesta maakuntamenusta mieleisensä ja siirtyä makujen maailmaan. Koska maakuntauudistus viivästyi, voi ehtiä kokeilla vaikka kaikki. Martoillakin on ollut osaavat näppinsä maakuntien ruokalajien valinnassa mukana, ja leipäohjeet ovat heidän käsialaansa. Sesonkiajattelua noudattavien reseptien luvataan olevan helppoja ja ainesten pitäisi löytyä tavallisesta kaupasta. Useat ruokalajien nimet herättävät jo ruokahalun tai ainakin uteliaisuuden: laukkamakkara, härkäpapurokka, naurishaudikkaat, pikkelöidyt lanttulipokkaat, loppukesän keitto, nosterieska, kakko, tervakinuski, kuningatarkukko… Makaroonivelliä ei onneksi löydy mistään.
Kaarina Kärnä