Elintarvike ja Terveys

Numero: 4/2024

Elintarviketurvallisuus, tutkimukset ja omavalvonta

Elätkö vaarallisesti..? Kaarina Kärnä

Kontaktimateriaalilainsäädännön tulevat muutokset, Elina Pahkala

Ajatuksia elintarvikekontaktimateriaalien BTSF-kurssilta sekä elintarvikekontaktimateriaalivalvonnasta yleisesti, Jenny Holm

Kaupan omavalvonta uudistuu, Anna Salminen

Kampylobakteeri-infektiot Suomessa – ajantasaista tietoa tartunnanlähteistä ja torjuntakeinoista, Rauni Kivistö ja Ruska Rimhanen-Finne

Medium-kypsät jauhelihapihvit ja EHEC-bakteeri, Elina Järvinen, Elina Leinonen ja Rae Merivirta

E-hepatiitti, Leena Maunula

Kalojen elohopeapitoisuuksien keskiarvon laskeminen, Helvi Heinonen-Tanski

Pirkko Hokkanen – intohimona ruokamyrkytykset, Kaarina Kärnä

Elintarvikepetos haastaa valvontaa, Outi Lepistö

Toistuvat epäkohdat valvontakohteissa, Suvi Alasuutari ja Matti-Pekka Pasto

 

Elintarvikevalvontatutkimuksia

Tullin elintarvikevalvonnan tuloksia vuodelta 2023, Jonna Neffling

Allergeenien hallinta hyvällä tasolla Etelä-Hämeen ympäristöterveyden valvonta-alueen ravintoloissa, Maria Jussila

Jääpalojen laatu paljastui usein heikoksi – valvontahankkeessa ohjeistettiin ravitsemusliikkeitä jäiden hygieenisemmästä valmistamisesta

Sushi pääosin hyvälaatuista pääkaupunkiseudun ravintoloissa ja myymälöissä

Ravintoloiden valmistamien pakattujen ruoka-annosten laadussa oli parannettavaa

Kymenlaakson alueen ravintoloiden energialisäkkeiden mikrobiologinen laatu pääosin hyvä – neljännes näytteistä kuitenkin huonoja ja johti jatkotoimenpiteisiin

 

Välipalat

Kouvolassa annettiin ohjausta ja neuvontaa tarjoilupaikoille kertakäyttökäsineiden käytöstä

Ympäristöterveydenhuollon viranhaltijoille tulossa kysely yhteistyöstä työsuojeluvalvonnan kanssa

Kirjaesittely: Katkerat puutarhat

Elintarviketurvallisuus on Suomessa hyvällä tasolla

Erittäin tulisten ruokien suuren määrän nauttiminen kerralla ei ole järkevää

Mitä Suomessa syötiin vuonna 2023?

Muut numerot

Ympäristökustannus Oy

Ympäristökustannus Oy tuottaa ja julkaisee kahta ammattilehteä, Ympäristö ja Terveys-lehteä ympäristöalalle ja Elintarvike ja Terveys-lehteä ammattikeittiö- ja elintarvikealalle. Yhtiö toimittaa ja kustantaa myös alaan liittyviä oppaita ja kirjoja sekä järjestää aihepiireihin liittyviä koulutuksia valtakunnallisesti.
Haluamme olla puhtaamman huomisen ja terveellisen ympäristön ääni tänään ja tulevaisuudessa.