Elintarvike ja Terveys

Numero: 3/2020

Elintarvikelainsäädäntö, omavalvonta, jäätelö

Jäätelömuistoja
Kaarina Kärnä
Elintarvikelain kokonaisuudistus
Sebastian Hielm ja Anne Haikonen
Luomukeruualueet ja niiden sertifiointi
Niina Riissanen
Elintarvikkeen ja sen pääainesosan alkuperämaan ilmoittaminen
Tuulikki Lehto
Omavalvonnan lainsäädäntömuutokset
Marjo Ruusunen
Allergeenien ilmoittaminen tarjoilupaikoissa
Minna Anthoni
Alkoholi elintarvikkeissa ja elintarvikkeena
Markku Keskimäki ja Aleksi Halme
Savustuksen monet muodot
Mari Hannuksela
Päivittäistavarakauppa on varautunut häiriötilanteisiin
Lauri Kulonen
Elintarvikevalvontakeinojen kehittäminen vilpillisen elintarviketoiminnan tunnistamiseen
Sari Johnsson
Kuinka Attendo digitalisoi ammattikeittiöitään Sensiren avulla
Artesaanijäätelöiden vallankumous – gourmet-luokan käsityötä herkkusuille
Hannamari Nurkkala
Alkoholijäätelön kehitys ja viranomaisvalvonta
Kalle Koivunen
Karhulinnan Jäätelö – pieni jäätelötehdas Porissa
Kaarina Kärnä
Mitä kaikkea muuta saamme ruoasta kuin ravintoa?
Sirpa Pietikäinen

Välipalat
Kirjaesittely: Syötkö väärennettyä ruokaa?
Anne Kotiharjun palindromit 3/2020
Suomessa jalostettu silli on harventunut superruokalaji
Vuoden lähiruokateko 2020 -palkinnon saa Pielisen Kalan Luonnonkala-säilyke
Lähiruoka on enemmistölle sula mahdottomuus
Koronaepidemia pakotti ruoka-aputoimijat pikaiseen järjestäytymiseen – avun tarve kentällä on nyt valtava
Kotipuutarhuri, oikeilla työtavoilla vältät legionelloosin
Ruokaviraston virologian laboratoriot analysoivat koronavirusnäytteitä
Maistiaiset

Muut numerot