
Elintarvike ja Terveys
Numero: 1/2025
Erityisruokavaliot ja omavalvonta
Television äärellä, Kaarina Kärnä
Gluteenittomuus on tarkkuuslaji hankinnasta tarjoiluun, Eija Lindberg
Allergeenit eri maissa, Satu Kattilamäki
Ateriapalveluiden erityisruokavaliot: turvallista makua jokaiselle, Minna Haapamäki
Erityisruokavaliot ja allergeenien hallinta elintarviketeollisuudessa, Helena Tölli
Leipomotuotteiden tuoteturvallisuus: Omavalvonta ja erityisruokavaliot, Laura Hyvärinen
Silpan piiraset – Kotikeittiössä syntyneen reseptin matka kauppojen hyllyillä myytäväksi tuotteeksi, Silpa Kinnunen
10 vuotta allergia-arkea: matka erityisruokavalioiden maailmaan, Raisa Välimäki-Kuronen
Valikoiva syöjä ruokarohkeutta harjoittelemassa, Minna Pajunen ja Linda Viitasalo
Tuotetietojen merkitys foodservice-yritykselle, Nina Jäntti
Uusi viivakoodi parantaa tuoteturvallisuutta, Terhi Paavilainen
Erityisruokavalioiden ja allergeenien hallinta ravintoloissa ja ammattikeittiöissä, Teemu Karjaluoto
Lounasravintoloiden uusi arki: Allergeenit, ilmastoystävällisyys ja erikoismerkinnät hallintaan digitaalisesti, Kristofer Korhonen
Välipalat
Pohjois-Karjalasta saa tutkitusti gluteenittomia kahvila- ja leipomotuotteita
Glu.fi:n perustaja Jesse Valli palkittiin Gluteenittoman elämän lähettiläänä 2024
Kansainväliset tutkimushankkeet valittiin Puhtausalan vuoden teoksi 2024
Terhi Kinnarin valmisruoka-ateriat ovat Suomalainen menestysresepti 2025 ”Suomalaiset voivat rakastua kauraan muutenkin kuin puurossa”
Kirjaesittely: Venni ja Lyly Ruokatutkijat
Suomalaiset yhdistävä vihannes viettää juhlavuottaan
Ravintoloiden on jatkossakin ilmoitettava lihan alkuperämaa kirjallisesti – asetus voimassa vuoteen 2029 saakka