Elintarvike ja Terveys

Numero: 5/2017

Ammattikeittiöt, omavalvonta, tekniikka, turvallisuus

 

Kokemusta kartuttamassa
Kaarina Kärnä
Ruokajärjestelmän haavoittuvuus ja muutostarve ovat mahdollisuus
Teea Kortetmäki, Ari Paloviita, Antti Puupponen ja Tiina Silvasti, Jyväskylän yliopisto
Ravintola-alan uudet haasteet – toimintatapojen muutokset, henkilöstön voimavarat ja digiloikka
Tutkija Tarja Marjomaa, Työtehoseura
Mallikeittiöstä apua Kylän Kattauksen rakennushankkeisiin
Hallinnon asiantuntija Taru Metsälä, Kylän Kattaus –liikelaitos
”Työ vie elämää eteenpäin”
Toimittaja Eeva Grönstrand, Kehitysvammaliitto
Paikalliset elintarvikehankinnat osana vastuullisuutta – päivitetyn Lähis-oppaan neuvoja
Projektipäällikkö Sari Väänänen, EkoCentria
Sodankylän ruokapalvelujen Merja Ahola vastaanotti viime vuonna Vuoden keittiöteko –palkinnon, tänä vuonna hän on raadissa valitsemassa voittajaa
Kaarina Kärnä
Henkilösuojainten valinta
Asiantuntija Susanna Mäki, Työterveyslaitos
Kokkikoulu ranskalaiseen tapaan
Kirjailija Tittamari Marttinen, Rovaniemi
Uudet tavat keittiön puhtaanapidossa – Siivouksen esivalmistelu ja koneiden käyttö
Lehtori Leila Kakko, Tampereen ammattikorkeakoulu ja projektipäällikkö Marita Koskinen, Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy
Keittiön digitalisointi parantaa ruokaturvallisuutta ja säästää aikaa
Digital Program Manager Elina Kiiski, Fredman Group
Ruoan pumppaus mahdollistaa suuren tuotannon
Kari Martiala
Tuholaistorjuntayritys Antitec teki historiaa ja sai ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä CEPA:n tuholaistorjunta-alan laatusertifikaatin
Kaarina Kärnä
NASA-teknologia tuo elintarvikkeiden käsittelyyn raikasta ja puhdasta ilmaa
Hans Brunila ja  Markku Helin, MundusAer Oy
Hävikkiviikon seminaareissa Helsingissä ja Tampereella puhuttivat kukkakaalitalkoot, trendit ja lainsäädäntö
Kaarina Kärnä

Välipalat
”Keittiösuunnitteluun panostaminen tehostaa toimintaa”
Elintarvike ja Terveys-lehden toimitusneuvosto
Ruokaketjun hävikki suurta – ravitsemuspalveluiden ruokahävikki pudonnut viidenneksen
ALIVE CONCEPT
Sata vuotta Helsingin kaupungin ruokapalveluja
Luomupuuron ME syntyi 390 230 annoksella
Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt EnviroVet Oy:lle Yhteiskunnallinen yritys –merkin
Luomu SM –kilpailussa luomun osuus jopa 96 %

Muut numerot