
Elintarvike ja Terveys
Numero: 5/2024
Ravitsemussuositukset ammattikeittiössä
Oikotie onneen, Kaarina Kärnä
Kohti kasvipainotteisia ruokavalioita ruokapalveluissa, Maijaliisa Erkkola ja Susanna Raulio
Uudet ravitsemussuositukset tukevat kestävyyssiirtymää, Laura Paalanen, Sari Bäck, Minna Kaljonen ja Anne-Maria Pajari
Ravitsemusterveyden edistäminen kunnissa vaatii yhteistyötä, Amma Antikainen ja Anna Päätalo
Ultraprosessoitu ruoka – pitäisikö olla huolissaan? Satu Jyväkorpi
Koulutustarpeen selvitys ravitsemuslaadun edistämiseksi lounasravintoloissa – pro gradu -tutkielma, Nelli Haapakoski
Ravitsemuksellisen laadun sisällyttäminen ruoan ympäristövaikutusten arvioimiseen tuottaa uudenlaista tietoa, Venla Kyttä ja Marita Kettunen
Kotimaista kalaa ravinnoksi turvallisesti ja terveellisesti, Johanna Suomi, Panu Rantakokko, Riikka Airaksinen, Heidi Leskinen, Päivi Ruokojärvi, Liisa Uusitalo ja Annikki Welling
Kestävämpiä raaka-ainevalintoja avoimen hiilijalanjälkiaineiston avulla, Venla Kyttä ja Virpi Vorne
Ilmastokestävä kasvisruoka -ammattikeittiöreseptit: ympäristö ja ravitsemus käsi kädessä, Katri Loikkanen
Kriteeripankki vastuullisten ja terveellisten ruokahankintojen apuna, Auli Väänänen
Luomu on yksi vastuullisuuden mittari, Anu Arolaakso
Ravitsemussuositukset ohjaavat varuskuntaruokailun suunnittelua ja toteutusta, Leijona Catering
Lautasella lasten ja kuntien hyvinvointi, Maija Lehmuslehto
Välipalat
Hävikkiruokakokeilu ylitti odotukset – seuraavaan vaiheeseen mukaan uusia toimipaikkoja
Hesburgerin ikonisin hampurilainen saa viimein kauan kaivatun kasvisversion – taustalla pihvin uusi innovaatio
Kirjaesittely: Planetaarinen ruokavalio & elämäntapa
Luomu SM 2024 -kilpailun voitot Tampereelle ja Porvooseen