Elintarvike ja Terveys

Numero: 5/2024

Ravitsemussuositukset ammattikeittiössä

Oikotie onneen, Kaarina Kärnä

Kohti kasvipainotteisia ruokavalioita ruokapalveluissa, Maijaliisa Erkkola ja Susanna Raulio

Uudet ravitsemussuositukset tukevat kestävyyssiirtymää, Laura Paalanen, Sari Bäck, Minna Kaljonen ja Anne-Maria Pajari

Ravitsemusterveyden edistäminen kunnissa vaatii yhteistyötä, Amma Antikainen ja Anna Päätalo

Ultraprosessoitu ruoka – pitäisikö olla huolissaan? Satu Jyväkorpi

Koulutustarpeen selvitys ravitsemuslaadun edistämiseksi lounasravintoloissa – pro gradu -tutkielma, Nelli Haapakoski

Ravitsemuksellisen laadun sisällyttäminen ruoan ympäristövaikutusten arvioimiseen tuottaa uudenlaista tietoa, Venla Kyttä ja Marita Kettunen

Kotimaista kalaa ravinnoksi turvallisesti ja terveellisesti, Johanna Suomi, Panu Rantakokko, Riikka Airaksinen, Heidi Leskinen, Päivi Ruokojärvi, Liisa Uusitalo ja Annikki Welling

Kestävämpiä raaka-ainevalintoja avoimen hiilijalanjälkiaineiston avulla, Venla Kyttä ja Virpi Vorne

Ilmastokestävä kasvisruoka -ammattikeittiöreseptit: ympäristö ja ravitsemus käsi kädessä, Katri Loikkanen

Kriteeripankki vastuullisten ja terveellisten ruokahankintojen apuna, Auli Väänänen

Luomu on yksi vastuullisuuden mittari, Anu Arolaakso

Ravitsemussuositukset ohjaavat varuskuntaruokailun suunnittelua ja toteutusta, Leijona Catering

Lautasella lasten ja kuntien hyvinvointi, Maija Lehmuslehto

 

Välipalat

Hävikkiruokakokeilu ylitti odotukset – seuraavaan vaiheeseen mukaan uusia toimipaikkoja

Hesburgerin ikonisin hampurilainen saa viimein kauan kaivatun kasvisversion – taustalla pihvin uusi innovaatio

Kirjaesittely: Planetaarinen ruokavalio & elämäntapa

Luomu SM 2024 -kilpailun voitot Tampereelle ja Porvooseen

Muut numerot