Elintarvike ja Terveys

Numero: 4/2017

Elintarviketurvallisuus, tutkimukset, omavalvonta, varautuminen

Eläimistä saatavien elintarvikkeiden vieraat aineet, kielletyt aineet, lääkejäämät, MRL… tuttua ammattisanastoa vai kertauksen paikka?
Eläinlääkintöylitarkastaja Nina Kaario, maa- ja metsätalousministeriö
Pintahygienian detektointimenetelmien toimivuus maidontuotantoympäristössä
Tutkimuskoordinaattori Risto Kuisma, yliopistonlehtori Hanna-Riitta Kymäläinen, Helsingin yliopisto
Salmonellaton rehu tärkeä tekijä suomalaisen sianlihan tuotannossa
Maria Rönnqvist, Antti Mikkelä, Ville Välttilä, Jukka Ranta, irkko Tuominen, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira/riskinarviointi
Elintarvikehuollon on toimittava myös häiriötilanteissa
Ylitarkastaja Minna Karppinen, Itä-Suomen aluehallintovirasto
Poikkeusolojen harjoitus Savonlinnassa 1.6.2017 ja todellisia poikkeusoloja ruokapalvelussa viime vuosina
Ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö, KTM, päivittäistavarahuollon johtaja/valmiusjohtoryhmä Johanna Kotilainen, Savonlinnan kaupunki
Ajankohtaista omavalvonnasta
Toimitusjohtaja Tuomas Virtalaine, Net-Foodlab Oy
Suviseurojen ruokahuolto on hyvin suunniteltuihin prosesseihin ja satoihin vapaaehtoisiin nojautuva taidonnäyte
Päätoimittaja Kaarina Kärnä
Miten sertifiointi tukee elintarviketurvallisuuden ylläpitoa ja hallintaa ammattikeittiöissä?
ETL, elintarvikealan konsultti Lars-Olof Lindroth, Larscon Oy
Servi näyttää tietä – sertfioidusti
Päätoimittaja Kaarina Kärnä
Tabletin hyödyntäminen Lahden kaupungin ympäristöterveyden tarkastustoiminnassa
Terveystarkastaja Sari Johnsson, Lahden ympäristöterveys

Elintarvikevalvontatutkimuksia
Tullin elintarvikevalvonnan tuloksia vuodelta 2016
Tuoteturvallisuuspäällikkö Jonna Neffling, Tulli/valvontaosasto
Projektiyhteenveto: Kalavalmisteiden valmistus ja hygieeninen laatu Espoon ja Vantaan myymälöissä vuonna 2016
Tuija Myllymäki, Vladimir Vanhanen, Emma Laamanen, Espoon seudun ympäristöterveys, Raisa Turtiainen, Vantaan ympäristökeskus
Tutkimustuloksia jääpalojen hygieenisestä laadusta
Terveystarkastaja Leena Pasanen, Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuolto, lehtori Matti-Pekka Pasto, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, elintarviketekniikan insinööri (AMK), Johanna Salo Hampurilaisten täytteet hyvälaatuisia
Ruokaravintoloiden jäähdytettyjen ruokien mikrobiologinen laatu 2016
Elintarvikevalvonta selvitti Tampereen sushiravintoloiden riskienhallintaa
Jauheliha hyvälaatuista helsinkiläisissä myymälöissä
Myymälöiden salaattibaarien hygienia ja tuotteiden mikrobiologinen laatu Kaakkois-Suomen sekä Etelä-Savon alueella 2016

Välipalat
Keittiöteko 2017 -kilpailu on käynnissä
Kirjaesittely: Modernia maakuntaruokaa
K-ryhmä ja WWF yhteistyöhön uhanalaisten vaelluskalojen puolesta: ”Kuteminen kuuluu kaikille”
Luomun asiantuntijat yksimielisiä pitkäjänteisen kehittämisen puolesta kohti kestävämpää tuotantotapaa

Muut numerot