Elintarvike ja Terveys

Numero: 1/2022

Erityisruokavalioiden hallinta ammattikeittiössä, omavalvonta

Erityisesti kaikille
Kaarina Kärnä
Hyvinvointia ja opiskelukykyä ruokailusta – uusi suositus korkeakouluopiskelijoille
Arja Lyytikäinen ja Sari Miettunen
Turvallinen ravintola keliaakikoille ja muille gluteenitonta ruokavaliota noudattaville
Eija Lindberg
Gradia-ravintoloissa syödään vegaanista ja gluteenitonta kasvisruokaa
Sari Nissinen
Uskontojen vaikutus ruokavalioihin
Eija Kemppi
Allergeenien hallinta ja allergeenitiedot ammattikeittiöissä
Jenniina Salonen, Armi Luttinen, Pekka Juntunen ja Rita Jäppinen
Erityisruokavaliolomakkeen käyttö ja turvallisuusohje vaikeita tai hengenvaarallisia oireita saavan lapsen ruokailuun
Sirpa Jalovaara
Opasvideoista vetoapua erityisruokavaliokäytännöistä viestimiseen
Ildikó Piispanen
Voimian dieettikokin monipuoliset tehtävät – Voimian Padassa porisee jo!
Johanna Salonen, Sanna Lehtovuori, Janna Oksanen ja Sanna Penttilä
Vastuullisten ruokapalvelujen hankintaopas – apuväline ruokapalveluiden laadukkaaseen järjestämiseen
Auli Väänänen
Tuotannonohjausjärjestelmä auttaa erityisruokavalioiden hallinnassa ammattikeittiössä
Matleena Autio
Allergeenisiivous ammattikeittiössä – vain puhtaalla tehdään puhdasta!
Marita Koskinen ja Leila Kakko
Allergeenit ja pintahygienia
Tuomas Virtalaine

Välipalat
Leipomo Rosten leipoi vegaanisen Runebergintortun – siitä tuli hitti, joka näyttää suuntaa leipomon tuotekehityksessä
Kirjaesittely: Suomen ruokahistoria. Suolalihasta sushiin.
Satokausitietovisa
Hygieniapassilla turvallista ruokaa jo 20 vuotta

Koulujakelutuki kannustaa luomun käyttöön – jo 22 % koulumaidosta luomua
Monialaista tukea erityisruokavalioiden huomioimiseen ruokapalveluissa
Ruokavirastolta ohje jauhelihan valmistamisesta ja säilyvyystutkimuksista rekisteröidyssä elintarvikehuoneistossa
Ruoka-allergiat vaikuttavat perheiden arkeen ja jaksamiseen
Tutkimus: Suomalainen joutuu yhä selittelemään alkoholittoman oluen juomista – puolet keksii jopa tekosyitä

Maistiaiset

Muut numerot