Elintarvike ja Terveys
Numero: 3/2017
Kasvikset, villiruoka
Kasvisten ja hedelmien kulutuksessa positiivinen suuntaus
Erikoistutkija Susanna Raulio, THL
Luonnonvaraiset kasvit ja elintarviketurvallisuus
Ylitarkastaja Anna Mizrahi, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Villiruokakoulutusta ammattilaisille – Mestareita, kouluttajia ja kokkeja
Johtaja Seija Kurunmäki, ELO-säätiö
Luonnontuotealan kasvumahdollisuuksiin on tartuttu
Projektipäällikkö Juha Rutanen, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
Luonnonkasvit elintarvikeraaka-aineena – mitä toimijalta vaaditaan?
Projektisuunnittelija Johanna Kinnunen, Lapin amk
Frantsila – luonnollista hyvinvointia
Virpi Raipala-Cormier, Frantsilan Luomuyrttitila Ky
Biotalous tukee luontaistuotealan kasvua
Toiminnanjohtaja Mika Rönkkö, Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry
Iloa ja elämyksiä Kasvisaarteen arvoitus -tapahtumissa
Kehityspäällikkö Katja Pethman, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus
Kasvikunnan raaka-aineet kouluruokailussa – soijan tilalle kotimaiset kasviproteiinit
Ruoka- ja ravitsemusalan kehittämiskonsultti Margit Kojo
Kuluttajat villiruokaa hyödyntämässä – itse saalistettua, valmistettua ja nautittua
MMK Reetta Taskinen ja yliopistonlehtori Minna Autio Helsingin yliopisto, Taloustieteen laitos
Lounais-Hämeessä on syntynyt mahdollisuus, tulevaisuuden ruokaa läheltä. Akatemiasta työkalu muutostyöhön
Projektipäällikkö Mertsi Töttölä, Lähiruoka-Akatemia ry
Järvikala-hanke – yhteistyöllä menestykseen
Projektipäällikkö Henri Huttunen, kehitysyhtiö SavoGrow Oy
Hyönteismaatalous
MMK Lauri Jyllilä ja MMK Sami Lähde, Helsingin yliopisto sekä taiteen maisteri, tutkijakoulutettava Saara-Maria Kauppi, NTNU Trondheim
Haastateltavana eläkkeelle jäänyt päätoimittaja ja toimitusjohtaja Tapio Välikylä. Lehden palveluksessa 1979–2017.
Hallituksen puheenjohtaja Pertti Forss
120-vuotias Agronomiliitto uskoo: Suomi kasvaa ruoasta
Kaarina Kärnä
Valio satsaa luomuun – lisää valikoimaa
Tapio Välikylä
Välipalat
Vuoden eläinlääkäri 2017 ja vuoden terveystarkastaja 2017
Kesäinen kuva-arvoitus
Marjastuksen MM-kisat Suomussalmella
Kirjaesittely: Villiyrtit. Hyvinvointia kotikulmilta.
Kirjaesittely: Luonnonyrttiopas. Hyvän käytännön ohjeet yrtti-alalle
Kesäisen kuva-arvoituksen ratkaisu
Hyvän kahvin päivää vietetään 6.6.
Leipomoyhtiö Vaasan taistelee ruokahävikkiä vastaan auttamalla tekemään leivästä olutta