Elintarvike ja Terveys

Numero: 4/2022

Elintarviketurvallisuus, tutkimukset ja omavalvonta

Laatu kestää valvonnan,
Kaarina Kärnä
Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmät,
Marjatta Rahkio
Elintarviketeollisuuden omavalvonta,
Marleena Tanhuanpää ja Elisa Piesala
Elintarviketurvallisuusstandardien rakenne ja vaatimukset yleisesti,
Hanna Manninen
Elintarviketurvallisuuden sertifiointiarvioinnit kansainvälisessä ja kansallisessa viitekehyksessä,
Kiwa Inspecta
Tuotantoeläinten terveys ja hyvinvointi osana elintarvikkeiden laatua,
Ina Toppari ja Kati Kastinen
Luomumerkki kertoo laatujärjestelmästä,
Krista Tuomi
Listeriariski harjoittelemalla hallintaan,
Outi Lepistö, Auli Vaarala, Ruska Rimhanen-Finne, Janne Lundén, Susanna Pesonen ja Anna Kilpi
Tarkastushistorialla, tarkastusvälillä ja tarkastuksen ennalta ilmoittamisella on merkitystä elintarvikevalvonnassa,
Mikko Kosola, Katri Kiviniemi ja Janne Lundén
Puhtaat pinnat ja oikeat aineet oikeaan paikkaan,
Leila Kakko
Mitä elintarviketoimijan tulee huomioida elintarvikekontaktimateriaalien vaatimustenmukaisuudessa?
Heidi Määttä

Elintarvikevalvontatutkimuksia

Tullin elintarvikevalvonnan tuloksia vuodelta 2021,
Jonna Neffling
Elintarviketurvallisuus Suomessa kehittyy hyvällä yhteistyöllä
Valtakunnallisen suolan ja ravintoarvon valvontaprojektin 2019–2021 tuloksia,
Tuulikki Lehto
Elintarvikejään mikrobiologisen laadun ja jään valmistus- ja käsittelyhygienian valvontaprojekti Porin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueella vuonna 2021
Ovatko gluteenittomat pitsat gluteenittomia – gluteenittomuuden valvontaprojekti
Ravintoloiden ja myymälöiden einesannoksissa parantamisen varaa
Leipomotuotteiden valvontaprojekti Lappeenrannan ja Imatran seudulla antoi hyödyllistä tietoa tuotemyynnistä ja toimintatavoista

Välipalat

Väitös: Pelkkä hiilijalanjälki ei anna riittävää kuvaa maataloustuotannon ekologisesta kestävyydestä
Kirjaesittely: Maito. Superjuomasta kiistakapulaksi
Suomalaisten ruokaan liittyvä vastuullisuusymmärrys odotettua laajempaa
Väitös: Agroekologiset symbioosit ovat kestävän, kiertotalouden mukaisen ruokajärjestelmän perusta
Nyt valitaan Suomen paras lounas – valtakunnallinen kisa on käynnistynyt

Muut numerot