Elintarvike ja Terveys

Numero: 4/2021

Elintarviketurvallisuus, tutkimukset ja omavalvonta

Jaksamista ja hyvinvointia,
Kaarina Kärnä
Elintarvikkeista aiheutuva tautitaakka ja kustannukset,
Johanna Suomi ja Pirkko Tuominen
Elintarvike virustartunnan lähteenä? Tietoa hepatiitti E -viruksen esiintymisestä tuotantoeläimissä sekä virusten kestävyydestä elintarvikeprosesseissa,
Emil Loikkanen et al
Synnittömän hyvä, tutkitusti terveellinen: tumma suklaa,
Sanna-Maria Hongisto ja Marika Laaksonen
Voiko kuntahankinnoissa vaatia ja vaalia kotimaisuutta?
Jokke Eljala
Kiinnostaako lihan alkuperä ravintola-asiakkaita?
Virpi Kulomaa
Pohjoismaisella puhtaudella vanhojen viinimaiden rinnalle Euroopan palkituksi ruokamaakunnaksi,
Niina Vänttinen
Savolainen ruokanautinto säteilee monenlaista hyvää ympärilleen,
Kirsi Vartia
Oiva-interkalibroinnin tuloksia,
Outi Lepistö
Elintarvikevalvonnan ennakkoneuvonta ravintola-alan toimijaksi aikovalle maahanmuuttajalle,
Kirsi Riekki ja Liisa Routaharju
Elintarvikealan toimijat kaipaavat lisää neuvontaa tarkastusten välillä – puhelinsovellus avuksi,
Tarja Pusa ja Liisa Routaharju
Luomua yksilön ja ympäristön parhaaksi,
Salla Alander, Liisa Routaharju ja Jaana Sorvali

Välipalat

Täysin tiivis puukasvihuone voi mullistaa vertikaaliviljelyn – niin Suomen pakkasissa kuin Saharan paahteessa
Tuotteen alkuperämerkki kertoo vastuusta
Tutkijat selvittivät, mitkä tekijät ohjaavat suomalaisia päivittäisissä ruokavalinnoissa
Ruokaturvallisuus lisää luottamusta ravintolaruokaan
Kalakukkoa voi valmistaa nyt myös laktoosittomana
Kirjaesittely: Ruoka, ilmasto ja terveys

Elintarvikevalvontatutkimuksia

Tullin elintarvikevalvonnan tuloksia vuodelta 2020, Jonna Neffling
Akryyliamidi grillituotteissa
Sushien mikrobiologisen laadun kartoitus
Helsingissä myytävän mädin laadussa parannettavaa
Pubien jääpalojen hygieenisessä laadussa huomautettavaa
Ympäristötoimi kartoitti pikaruokaravintoloiden hampurilaisten ja salaattiannosten laatua Oulun seudulla
Elintarviketurvallisuus Suomessa hyvällä tasolla

Muut numerot