Elintarvike ja Terveys

Numero: 1/2024

Puhtaus ja hygienia, omavalvonta

Apua – se on noroa! Kaarina Kärnä

Pintapuhtausnäytteet osana omavalvontaa, Leila Kakko

Tarjoilupaikkojen pintahygienia Turussa vuonna 2023, Jari Jokinen

Hygienian ja puhtaanapidon opetus elintarvikealan sekä ravintola- ja cateringalan koulutuksissa Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa, Pirkko Rahkonen, Jaana Liimatainen, Marja-Leena Stenberg ja Leena Roukala

Norovirusepidemioiden selvittäminen – pirulliset epidemiat tarvitsivat puhdistusohjeen, Paula Saarijärvi ja Pirkko Hokkanen

Ruokaturvallisuuden huomioiminen yhteistyörobottien suunnittelussa, Gun Wirtanen ja Margit Närvä

Ammattina puhtaus, Eeva Tarhanen

Kestävään hygieniaan tarvitaan muutakin kuin kierrätyspakkauksia, Laura Heinovaara

Vedenkäytön vähentäminen siivouksessa on ergonomista, ekologista ja tehokasta, Petri Porkola ja Sirkku Murtomäki

Ravintolatekstiilien hygienia tekstiilivuokrauspalvelun prosesseissa, Kiti Ryytty

Hyviä käytäntöjä tuorekasviksia pilkkoville yrityksille, Marja Lehto ja Hanna-Riitta Kymäläinen

Gluteenittomana markkinoitujen pizzojen valvontahanke Pohjois-Karjalan Ympäristöterveyden, Itä-Savon, Kuopion ja Siilinjärven ympäristöterveydenhuollon valvonta-alueilla vuonna 2023,  Milla Veikkolainen ja Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys

Elintarvikehuoneistoissa syntyvän jäterasvan, elintarvikejätteen ja hävikkiruuan keräys, jatkokäsittely ja hyötykäyttö, Eveliina Turtiainen ja Liisa Routaharju

 

Välipalat

Puhtausalan vuoden teko 2023: Suomen ensimmäisen digisiivoojan  palkkaaminen

Kenestä Vuoden ruokakasvattaja?

Vuoden 2023 nimi on Käärijä – Nysväri tuli toiseksi

Uusi ravitsemus- ja terveysväiteopas ohjaa väitteiden käyttöön

Kirjaesittely: Hyvä paha jalostus

Helsingissä edellisvuotta enemmän ruokamyrkytyksiä vuonna 2023

Basilikan vuosi on alkanut

Muut numerot