
Elintarvike ja Terveys
Numero: 1/2024
Puhtaus ja hygienia, omavalvonta
Apua – se on noroa! Kaarina Kärnä
Pintapuhtausnäytteet osana omavalvontaa, Leila Kakko
Tarjoilupaikkojen pintahygienia Turussa vuonna 2023, Jari Jokinen
Hygienian ja puhtaanapidon opetus elintarvikealan sekä ravintola- ja cateringalan koulutuksissa Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa, Pirkko Rahkonen, Jaana Liimatainen, Marja-Leena Stenberg ja Leena Roukala
Norovirusepidemioiden selvittäminen – pirulliset epidemiat tarvitsivat puhdistusohjeen, Paula Saarijärvi ja Pirkko Hokkanen
Ruokaturvallisuuden huomioiminen yhteistyörobottien suunnittelussa, Gun Wirtanen ja Margit Närvä
Ammattina puhtaus, Eeva Tarhanen
Kestävään hygieniaan tarvitaan muutakin kuin kierrätyspakkauksia, Laura Heinovaara
Vedenkäytön vähentäminen siivouksessa on ergonomista, ekologista ja tehokasta, Petri Porkola ja Sirkku Murtomäki
Ravintolatekstiilien hygienia tekstiilivuokrauspalvelun prosesseissa, Kiti Ryytty
Hyviä käytäntöjä tuorekasviksia pilkkoville yrityksille, Marja Lehto ja Hanna-Riitta Kymäläinen
Gluteenittomana markkinoitujen pizzojen valvontahanke Pohjois-Karjalan Ympäristöterveyden, Itä-Savon, Kuopion ja Siilinjärven ympäristöterveydenhuollon valvonta-alueilla vuonna 2023, Milla Veikkolainen ja Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys
Elintarvikehuoneistoissa syntyvän jäterasvan, elintarvikejätteen ja hävikkiruuan keräys, jatkokäsittely ja hyötykäyttö, Eveliina Turtiainen ja Liisa Routaharju
Välipalat
Puhtausalan vuoden teko 2023: Suomen ensimmäisen digisiivoojan palkkaaminen
Kenestä Vuoden ruokakasvattaja?
Vuoden 2023 nimi on Käärijä – Nysväri tuli toiseksi
Uusi ravitsemus- ja terveysväiteopas ohjaa väitteiden käyttöön
Kirjaesittely: Hyvä paha jalostus
Helsingissä edellisvuotta enemmän ruokamyrkytyksiä vuonna 2023
Basilikan vuosi on alkanut