Elintarvike ja Terveys

Numero: 2/2017

Eettiset sertifikaatit, norminpurku, nimisuoja, joustavuus, alkuperä

Norminpurkua ja uutta lainsäädäntöä
Tapio Välikylä, Elintarvike ja Terveys-lehti 
Norminpurku
Sebastian Hielm, Maa- ja metsätalousministeriö
Elintarvikelain kokonaisuudistus
Anne Haikonen, Maa- ja metsätalousministeriö
Norminpurku ravintoloissa etenee
Veli-Matti Aittoniemi, Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry.
Riskiluokitusohje ja sen soveltaminen
Kirsi Hiltunen, Vantaan ympäristökeskus
Ajankohtaista elintarvikealan pk-yritysten neuvontahankkeesta
Tiina Läikkö-Roto, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Joustavuuden ja byrokratian purkamisen mahdollistava lainsäädäntö valvovan viranomaisen näkökulmasta
Riikka Åberg, Helsingin ympäristökeskus
Alkuperämaata vaihtavat kasvikset
Niina Matilainen, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Elintarvikepetokset
Jussi Peusa, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Elintarvikkeiden nimisuoja
Mika Varjonen, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Samsara muuttaa maalle. Miksi viljelijän ja leipurin yhteistyö kannattaa?
Marika Lohi, Osuuskunta Ehta Raha
Lisäaineille häätö ranskalaismarketista
Virpi Latva
Sertifikaatit apuna vastuullisuuden varmistamisessa
Anna Härri, Eettisen kaupan puolesta ry.

Välipalat
Kirjaesittely: Ruokamysteerit
Vastuullisuus vetää luomua ammattikeittiöihin
Elintarvikehankintojen vastuullisuuskriteerien perehdytyksellä vauhditetaan lähellä tuotetun ruoan tarjontaa julkisissa keittiöissä
Kirjaesittely: Erityinen
Väitös: Maailman vahvinta hermomyrkkyä erittävä Clostridium botulinum -bakteeri sietää sekä matalia että yllättävän korkeitakin lämpötiloja
Yritysuutisia

Muut numerot