Elintarvike ja Terveys

Numero: 3/2016

Laatumerkit, laatujärjestelmät

Elintarvikeyrittämiseen uusia mahdollisuuksia
Tapio Välikylä
Sertifioinnilla valvontaa vähäisemmäksi
Outi Lepistö ja Janne Lundén
Sertifioitujen laatujärjestelmien hyödyntäminen elintarvikevalvonnassa
Leena Räsänen ja Pirjo Vastamäki
Edellyttääkö laatusertifikaattien hyödyntäminen elintarvikevalvonnassa lainsäädännön muutosta
Marjatta Rahkio
Laatujärjestelmät yrityksen toiminnan tehostajina
Marika Kilpivuori
Toimintajärjestelmän valinta elintarvikeyrityksessä
Vuokko Niemitalo
Omavalvontalaboratorio laatupäällikkönä
Tapio Välikylä
Vastuullisuus voi olla valintakriteeri myös julkisissa hankinnoissa. Laatuvastuu-merkitty liha on turvallinen valinta
Jäljitettävyysjärjestelmien kehittäminen lihaketjussa
Pirjo Kortesniemi ja Kati Kastinen
Todennettua kotimaisuutta: Hyvää Suomesta -merkki
Minna Asunmaa
Suomalainen hunaja sopii luonnolle
Tapio Välikylä
Vaikuttavaa vastuullisuustyötä
Suvi Salmela
Uusia helpotuksia ruokabisneksen aloittamiseen. Toiminta ilman elintarvikehuoneistoilmoitusta
Johanna Mattila

 

Välipalat
Laatujärjestelmäsanastoa
Selvitys: kunnissa käytetään pääosin kotimaista ruokaa
Ammatillista ravintola-alan opetusta jo 80 vuotta
Elintarvikealan norminpurku etenee
Elintarvike ja Terveys-lehti 30 vuotta
Vuoden 2016 terveystarkastaja on Tomi Jormanainen
Vuoden eläinlääkäri 2016 on tarkastuseläinlääkäri Kristiina Törmä
Vuoden Lähiruokateko -palkinto Sodankylän kunnalle
Kotimaisen naudanlihantuotannon ympäristö-kuormitusta voidaan vähentää jopa neljänneksellä
Teurastamot korjasivat toimintatapojaan
Valiolta uusi innovaatio: suola puolittuu mutta maku säilyy
Uusi Fredman-konserni tavoittelee täydellistä ammattikeittiötä

Muut numerot