Elintarvike ja Terveys

Numero: 2/2021

Elintarvikekaupan monet muodot

Hamsterit kaupassa
Kaarina Kärnä
Hallituksen tavoitteena on kehittää kaupan alaa strategisesti ja pitkäjänteisesti
Natalia Härkin
Mihin kotimainen ruokakauppa on menossa
Arhi Kivilahti
Suomen päivittäistavaramyynnin arvo yli 20 miljardia euroa
Mari Mattila
Kaupasta eväitä ruokakasvatukseen
Aino Rautanen ja Noora Laukkanen
Oman kylän kaupan merkitys on kokoaan suurempi
Inka Karjalainen
Kaupassa muutos on jatkuvaa: Aukioloaikalaki muuttui, minkä jälkeen Kupittaa päivitti palvelukonseptiaan
Hannu Aaltonen
Kaupan vastuullisuustyön monet mahdollisuudet – luonnon monimuotoisuus, puurakentaminen ja energiatehokkuus
Jenni Hakkarainen
Päivittäisluomu marketista, erikoisuuksia kauempaakin
Minna Ala-Kyyny
Torikauppa tänään ja tulevaisuudessa
Ari Kallas
Digitalisaatio ja ruoan kulutuksen muutos monipuolistavat elintarvikkeiden suoramyyntiä
Johanna Mattila
Kalaa lähivesiltä suoraan kuluttajille
Saija Toivonen

Välipalat

Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä jatkoi kasvuaan vuonna 2020
Vuoden 2020 kotitalousopettaja on Fiia Lujasmaa
Vuoden ruokakasvattaja 2021 -tunnustuksen saivat Ruokaneuvoliven tuottajat!
Idea kiusaamisvapaasta vyöhykkeestä kaupassa palkittiin Vuoden Teko -palkinnolla
Säästöä 95 000 pahvilaatikkoa vuodessa – Kespro siirtyy kuljetuksissaan pantillisiin kestomuovilaatikoihin
100-vuotiaan Lejoksen löytöretket toivat joukon suosikkiherkkuja suomalaisten
pöytiin – oliiviöljy, appelsiinit ja kiivit olivat aikansa erikoisuuksia
Lidlin uusi henkilöstöjohtaja: myyjät ovat koronan keskellä arkemme sankareita
Kauppahalli24 haastaa ketjujätit – aloitti ruokaverkkokaupan nyt Turussa
Historiallisessa Turun kauppahallissa eletään verkkaisesti ajan hermolla
Kirjaesittely: Mustia syntejä – kahvilaesseitä
Hävikkiruoan verkkokauppa Fiksuruoka.fi kolminkertaisti liikevaihtonsa koronavuonna
R-kioski on lukumäärältään Suomen suurin pikaruokaketju

Muut numerot