Elintarvike ja Terveys

Numero: 3/2022

Elintarvikelainsäädäntö, omavalvonta

Valvontatöissä
Kaarina Kärnä
Ympäristöterveydenhuollon valvonnan maksullisuus
Kaisa Mäntynen ja Hanne Lindqvist
Elintarvikevalvonnan seuraamusmaksu
Salla Niemi-Konkari
Elintarvikealan toimijan luotettavuusarviointi ja velvoitteidenhoitoselvitys
Kirsi Sarkkinen
Jäljitettävyys valvonnan painopistealueena
Jussi Peusa
Salmonellaerityistakuuvaatimuksiin liittyvä jäljitettävyys
Britta Wiander
Etämyynnin valvonta – missä mennään
Sanna Välimäki
Elintarvikevalvonnan kohdistamisen selkeyttäminen pilotin kautta
Britta Wiander
Hyvään ravitsemuslaatuun ja ruokahävikin hallintaan toivotaan ohjausta
Niina Rantakari, Jenni Palosaari, Kaisa Raninen, Kaija Nissinen ja Suvi-Tuulia Leinonen
Tiedolla torjumaan kansainvälisen ruokaketjun ruokahävikkiä
Marja Roitto
Turvallinen ruokatarjoilu ja -myynti kesätapahtumissa
Tuula Koimäki
Kesä herättelee pop up -ravintolatoimijoita
Enni Tuutti
Vastuullinen kotimainen ruokaketju esillä Farmarissa
Kirsi Mutka-Paintola
Vastuullisuus näkyy niin Xamkin kampuksilla kuin Farmari-maatalousnäyttelyssä 2022
Minna-Mari Mentula
Valkosipuli – toisten inhokki ja toisten suosikki
Hannele Siika-aho
Erkki Ketola – terveystarkastaja ja lehden tekijä
Tapio Välikylä
Vuoden terveystarkastaja 2022 on elintarviketarkastaja Hanna-Kaisa Mäkelä Helsingistä
Kaarina Kärnä

Välipalat
Tulli tutki suomalaisten verkkokauppojen ravintolisiä – tehovalvonnassa lähes 80 % tutkituista todettiin määräysten vastaisiksi
Vuoden lähiruokateko 2022 -palkinto Hakamaan Lammastilalle
Kirjaesittely: Kirjailijan keittiössä
Käytetty leivinpaperi ei kuulu sekajätteeseen, Möbiuksen rengas ja muut pakkauksen merkinnät paljastavat leivinpaperin ominaisuudet

Sinivalkoiset maistiaiset

Muut numerot