Elintarvike ja Terveys

Numero: 6/2017

Elintarviketeollisuus, omavalvonta, hygienia

Juhlavuoden merkkipaaluja
Päätoimittaja Kaarina Kärnä
Lyhyesti elintarvikelainsäädännön uudistamisesta
Lainsäädäntöneuvos Anne Haikonen, Maa-ja metsätalousministeriö MMM
Akryyliamidin vähentämistoimenpiteet pakolliseksi osaksi omavalvontaa
Ylitarkastaja Marika Jestoi, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ja toimialapäällikkö Mari Lukkariniemi, Elintarviketeollisuusliitto ry.
Ravitsemussitoumus – kiinnostus uuteen toimintamalliin kasvaa
Pääsihteeri Arja Lyytikäinen, Valtion ravitsemusneuvottelukunta
Monista puroista kasvaa vaikuttava virta
Johtaja Marleena Tanhuanpää, Elintarviketeollisuusliitto ry.
Listeria monocytogeneksen riskitekijöiden kartoitus ja torjunta
ELL, tohtorikoulutettava Mariella Aalto-Araneda, Helsingin yliopisto
Kontaktimateriaalien turvallisuus ja vaatimustenmukaisuus
Ylitarkastaja Merja Virtanen, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Digitaalinen laadunhallintajärjestelmä LaatuNet valmistumassa
Outi Lepistö, EnviroVet
Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran pääjohtaja Matti Aho johdatti sidosryhmäläisensä kurkistamaan laatikon ulkopuolelle
Päätoimittaja Kaarina Kärnä
Haminan ja Kotkan elintarviketutkimusprojekti: Ruokaleipien suolapitoisuus 2017
Terveystarkastaja Harri Julkunen, Haminan kaupunki/Ympäristön ja rakentamisen valvonta ja terveystarkastaja Merja Lumme, Kotkan Ympäristöpalvelut
SEUTU-hankkeessa kehitetään pk-yritysten osaamisen tasoa
ETM, kehitysasiantuntija Marika Kilpivuori, Satafood Kehittämisyhdistys ry.
Suomi 100 vuotta – Saarioisten Perinteinen maksalaatikko 60 vuotta
Laatu- ja vastuullisuusjohtaja Anneli Hautaniemi, Saarioinen Oy
Fazer uskoo ruoka-alan uudistamisessa yhteistyön voimaan
Uudistumisesta vastaava johtaja Päivi Juolahti, Fazer-konserni
Modernin välipalatehtaan ympäristöystävällisyys on huippuluokkaa
Kaisa Tikkanen, Valio Oy
Sähköinen lihahuutokauppa on sekä ostajan että myyjän etu – ja myös ympäristö hyötyy
Sanna Haanpää-Liukko
Lipeäkala on terveellistä ja monipuolista ruokaa
Kari Arokylä
Makeistehtaan joulu alkaa juhannuksena
Viestintäpäällikkö Emma Vironmäki, Orkla Suomi
Ranskassa kuluttajille oma elintarvikemerkki
Virpi Latva

Välipalat
Ruokayritykset tekevät pitkäjänteistä työtä ihmisten hyvinvoinnin eteen – uusi sivusto kokoaa esimerkit
Kirjaesittely: Parasta pöytään – suomalaisen gastronomian historia
Lautakunnan suositus säilyvyysaikasopimusehdosta päivittäistavarakaupan sopimuksissa
Fazer toi maailman ensimmäisenä hyönteisleivän ruokakauppoihin
Net-Foodlab Oy juhlisti 20-vuotista yrittämistä
Vuoden Luomutuotteet ylistävät suomalaista luomuviljaa
Vuoden keittiöteko -palkinto Yhteinen pöytä -toimintamallille
Kultainen Juustohöylä 2017 Peltolan Juustolalle ja Peltolan Blue -sinihomejuustolle
Juustoportista Euroopan ensimmäinen Welfare Quality –valvottu hyvinvointimeijeri

Muut numerot