Elintarvike ja Terveys

Numero: 5/2019

Vaihtoehtoiset proteiinilähteet, ammattikeittiöt, ruokalistasuunnittelu

 

Positiivisen kautta…
Kaarina Kärnä
Scenoprot-hanke tavoittelee suurempaa valkuaisomavaraisuutta
Anne Pihlanto ja Pirjo Mattila
Kotimaista kasviproteiinia keittiöihin
Sanna Vähämiko
Hiilijalanjäljen pienentäminen ja kasvisruoka ammattikeittiössä
Merja Ylönen ja Eeva Koljonen
Ilmastokestävää kasvisruokaa ammattikeittiöihin
Pirjo Apell
Eurooppalaiset kuluttajat kaipaavat lisää vaihtoehtoja kasviproteiini-tuotteisiin
Minna Hakaoja
Sienet proteiinilähteinä
Birgitta Partanen
Proteiinipitoista seitania lautaselle
Virpi Kulomaa
Kotimaisen kasvivalkuaisen käyttö ammattikeittiössä ja vaikutus hiilijalanjälkeen ja kustannuksiin
Anita Kauhala-Antonopoulou
Aina ei tarvitse tarjota lihaa tai kalaa
Merja Jokiniemi
Gradia-ravintoloissa syödään ilmastokestävää vegaanista kasvisruokaa
Sari Nissinen
Biojätteen kompostoinnin pilotointia kahdessa saaristoravintolassa – miten onnistuttiin
Veijo Pönni ja Johanna Mattila
Luomua, mitäpä muuta!
Anu Arolaakso
Välipalat
Ensimmäinen opiskelijaruokailusuositus
toiselle asteelle korostaa
terveyttä, kestäviä ruokavalintoja ja yhteisöllisyyttä
Kirjaesittely: Kasvisruokaa viisaasti
Kirjaesittely: Superhyvät proteiinit kasviksista
Riittävä proteiinin saanti on yhteydessä pienempään haurastumisen riskiin
Leipä kuuluu ilmastonystävän ruokapöytään
Edenredin lounari 45 vuotta
Maistiaiset

Muut numerot