
Elintarvike ja Terveys
Numero: 2/2016
Elintarviketeollisuus, merkinnät, jäljitettävyys
Elintarviketeollisuus – tärkeä osa meitä
Tapio Välikylä
Jäljitettävyys liha- ja kala-alan laitoksissa
Jussi Peusa
Kuluttajalle ja suurtalouteen myytävän lampaan-, vuohen- ja siipikarjan lihan sekä sianlihan alkuperämerkinnät
Tuulikki Lehto
Takaisinveto tulee yritykselle kalliiksi. Näin saat tuotetiedot haltuun
Kaisa Penttilä
Kontaktimateriaalien kemiallinen turvallisuus – tunnetaanko säädökset ja osataanko materiaaleja ostaa
Mari Lukkariniemi
Riskiperusteinen näytteenotto elintarviketeollisuudessa parantaa ennakointia
Sanna Raunila
Ulkoistamalla laatua ja kustannustehokkuutta omavalvontaan
Jorma Nordlund
Biofilmit prosessipinnoilla näytteenotto, analysointi ja tulosten tulkinta
Gun Wirtanen, Satu Salo
Ongelmakohtien ratkaisumahdollisuudet hygieenisellä suunnittelulla
Gun Wirtanen
Ilmastovalinta lounasruokailussa. Ympäristömerkintöjen tahattomat vaikutukset
Jari Lyytimäki, Minna Kaljonen
Opiskelijaprojektina Luomuviikko Mikkelissä
Virve Hyyryläinen, Mari Järvenmäki, Krista Manninen, Roosa Pyykkö, Salla Thil
Väitös: Varastoiduista viljanjyvistä löytynyt bakteeri saattaa aiheuttaa ruokamyrkytyksiä
Tuoteuutuuksia
Välipalat
Tilojen suora- ja vähittäismyyntiä helpotetaan
Pienteurastamon sivutuoteopas on uusittu
Elintarvikepohjaiselle liiketoiminnalle on avautumassa uusia mahdollisuuksia
Totta vai tarua – viisi myyttiä kodin tuholaisista
Syömisestä ja ruokavalinnoista koetaan syyllisyyttä
Ateriavaihtoehtojen hiilijalanjäljet näkyviin
Euroopan ja Suomen ruokahävikki pyritään puolittamaan vuoteen 2030 mennessä
Luomuelintarvikkeiden aitouteen voi luottaa
Luomulihan tuotanto kasvoi kolmanneksen
Nitriitin saanti vaihtelee ikäryhmittäin
Pro kala -tunnustus KalaValtanen Oy:lle
Lähiruoan käytön lisäämisen edellytys julkisissa keittiöissä on vahva tahtotila
Luke ja Itä-Suomen yliopisto: luonnontuotteista uutta liiketoimintaa
Kittilässä kannustetaan elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjyyteen
Ruoka-alan yritykset kasvuun maaseuturahaston tuella
Helsingin elintarviketarkastusten tulokset pääosin hyviä