Elintarvike ja Terveys

Numero: 4/2020

Tutkimukset, omavalvonta, elintarviketurvallisuus

Valvonta muuttuu
Kaarina Kärnä
Ruokajärjestelmän haavoittuvuus koronaviruspandemialle
Ari Paloviita, Tiina Silvasti, Teea Kortetmäki ja Antti Puupponen
Elintarvikevalvontaketju suoriutui hyvin koronapandemian ensimmäisestä aallosta – nyt on sopeuduttava uuteen korona-arkeen
Annukka Markkula
Koronan vaikutus paikalliseen elintarvikevalvontaan
Mari Nevas ja Nelli Gartman
Kouluruokaa etäoppilaille
Virpi Kulomaa
Julkiset ruokapalvelut voivat toimia reilun ruokamurroksen edelläkävijöinä
Minna Kaljonen, Teea Kortetmäki ja Roosa Ritola
Turvalliset elintarvikkeet ovat suomalaisen One Health -työn tavaramerkki
Annamari Heikinheimo, Miia Lindström ja Janne Lundén
Harjoittelemalla käytännön työkaluja epidemiaselvityksiin
Outi Lepistö, Annika Pihlajasaari, Janne Lundén ja Ruska Rimhanen-Finne
Euroopan Pellolta pöytään -strategia
Sirpa Pietikäinen
Suomalaisten aikuisten raskasmetallialtistus ja sen riskit
Johanna Suomi
Havaintoja kasvistuotteiden tuotantotilojen pintahygieniasta eri tuotantoympäristöissä
Risto Kuisma ja Hanna-Riitta Kymäläinen
Kontaktimateriaalien mikrobiologinen puhtaus
Reija Asikainen ja Mari Järvenmäki
Elintarvikevalvonnan palvelut asiakasnäkökulmasta: Miten valvonta tuottaa lisäarvoa?
Satu Virtaranta ja Keijo Houhala

Välipalat
Kysyntä ja tarve kohtasivat: K-ryhmän ikääntyneiden puhelinpalvelu on auttanut jo tuhansia
ruoan verkkokaupan saloihin
Kurpitsat ovat vuoden 2021 vihanneksia
Kaupunkiviljeltyjen kasvisten laatu on Helsingissä hyvä
Kirjaesittely: Kaikki mitä olen oppinut hyvästä ruoasta
Anne Kotiharjun palindromit 4/2020
Solar Foodsin maailmankartta näyttää ruoantuotannon mullistuksen
Apetit kehittää uusia rypsipohjaisia ainesosia

Elintarvikevalvontatutkimuksia
Tullin elintarvikevalvonnan tuloksia vuodelta 2019
Projektiyhteenveto: Vakuumipakatun savukalan hygieeninen laatu 2019
Jääpalojen hygieeninen laatu Hyvinkään ravintoloissa 2019
Pintapuhtauden neuvontaprojekti ravintoloille ja pitserioille
Tarjoilupaikkojen laitteiden ja työvälineiden pintapuhtauden hallinta 2019
Leipomotuotteiden akryyliamidipitoisuudet

Maistiaiset

Muut numerot