
Elintarvike ja Terveys
Numero: 1/2023
Kestävyys ammattikeittiössä ja elintarvikealalla
Kestävästi eteenpäin, Kaarina Kärnä
Vastuulliset ruokapalvelut nyt ja tulevaisuudessa, Auli Väänänen
Hiilijalanjälkien harmonisointi elintarvikealalla ja ammattikeittiöissä, Juha-Matti Katajajuuri ja Virpi Vorne
Askel kohti ilmastoystävällisempiä ammattikeittiöitä, Annika Johansson, Nufar Finel, Tapio Reinikainen ja Tommi Forsberg
Luonnon monimuotoisuuden huomioiminen elintarvikehankinnoissa, Fanny Teräs
Vastuullisuuden psykologia: mitä elintarvikealan ja ammattikeittiöiden tulisi ottaa huomioon? Markus Kivikangas Wasteless-hanke edistämässä kestävyyttä ammattikeittiössä, Kirta Nieminen, Hanna Pajari-Seppänen, Taina Seppälä-Kolkka ja Merja Ylönen
Etenemme askel askeleelta kohti kestävämpiä ruokapalveluja, Servica
Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma kaikille ruokapalveluille, Sari Väänänen ja Tutta Rinkinen
Ruokalista – työpaikan tärkein dokumentti, Kaisa Liinanki
Suomalaisista metsistä makuja ammattikeittiöiden asiakkaille, Riitta Mikkola
Noutoruokapalvelut kestävässä muutoksessa, Essi Koivulahti
Ammattikeittiöiden siivoukseen vähemmän vettä ja vähemmän kemikaaleja, Marita Koskinen ja Leila Kakko
Ympäristöystävällinen kuivajääpuhdistusmenetelmä elintarviketeollisuudessa, Jaakko Soratie
Välipalat
MMM ja Motiva: Selvitys: Julkisten elintarvikehankintojen kotimaisuusaste korkea – kasvisruuan tarjonta lisääntynyt
Luomutuotannolla pääosin positiivinen tai neutraali vaikutus luonnon monimuotoisuuteen
Kierrätyslannoitteiden saatavuuden ja käytön lisääminen on huoltovarmuuskysymys
Kahvintuotannon riskit ja ratkaisut nyt kartalla
Kirjaesittely: Rukiin viljava historia
Maistiaiset