Elintarvike ja Terveys

Numero: 1/2023

Kestävyys ammattikeittiössä ja elintarvikealalla

Kestävästi eteenpäin, Kaarina Kärnä

Vastuulliset ruokapalvelut nyt ja tulevaisuudessa, Auli Väänänen

Hiilijalanjälkien harmonisointi elintarvikealalla ja ammattikeittiöissä, Juha-Matti Katajajuuri ja Virpi Vorne

Askel kohti ilmastoystävällisempiä ammattikeittiöitä, Annika Johansson, Nufar Finel, Tapio Reinikainen ja Tommi Forsberg

Luonnon monimuotoisuuden huomioiminen elintarvikehankinnoissa, Fanny Teräs

Vastuullisuuden psykologia: mitä elintarvikealan ja ammattikeittiöiden tulisi ottaa huomioon? Markus Kivikangas Wasteless-hanke edistämässä kestävyyttä ammattikeittiössä, Kirta Nieminen, Hanna Pajari-Seppänen, Taina Seppälä-Kolkka ja Merja Ylönen

Etenemme askel askeleelta kohti kestävämpiä ruokapalveluja, Servica

Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma kaikille ruokapalveluille, Sari Väänänen ja Tutta Rinkinen

Ruokalista – työpaikan tärkein dokumentti, Kaisa Liinanki

Suomalaisista metsistä makuja ammattikeittiöiden asiakkaille, Riitta Mikkola

Noutoruokapalvelut kestävässä muutoksessa, Essi Koivulahti

Ammattikeittiöiden siivoukseen vähemmän vettä ja vähemmän kemikaaleja, Marita Koskinen ja Leila Kakko

Ympäristöystävällinen kuivajääpuhdistusmenetelmä elintarviketeollisuudessa, Jaakko Soratie

 

Välipalat

MMM ja Motiva: Selvitys: Julkisten elintarvikehankintojen kotimaisuusaste korkea – kasvisruuan tarjonta lisääntynyt

Luomutuotannolla pääosin positiivinen tai neutraali vaikutus luonnon monimuotoisuuteen

Kierrätyslannoitteiden saatavuuden ja käytön lisääminen on huoltovarmuuskysymys

Kahvintuotannon riskit ja ratkaisut nyt kartalla

Kirjaesittely: Rukiin viljava historia

 

Maistiaiset

Muut numerot