Elintarvike ja Terveys

Numero: 1/2017

Ruokahävikki

Biojäteastian äärellä
Kaarina Kärnä
Ruokahävikkiä vastaan lainsäädännöllä
Minna Huttunen
Hävikkiviikko löi hyökyaallon lailla
Annikka Koivu
Ruokahävikkitutkimuksen suunta ja vähennystavoitteet
Kirsi Silvennoinen
Vieläkö jääkaapista löytyy ikääntynyttä smetanaa, Sebastian Hielm?
Kaarina Kärnä
Päiväysmerkinnät ja säilyvyys – käytäntöjä Pohjoismaissa
Anu Reinikainen
Porissa ryhdyttiin kierrättämään ruokaa
Tiina Toivonen
Yhteinen pöytä – leipää ja osallisuutta
Hanna Kuisma, Laura Tuomi ja Eeva Lehtineva
Elintarviketeollisuudessa on pitkät perinteet hävikin vähentämiseksi
Anna Vainikainen
Pakkaus ei ole välttämätön paha vaan välttämätön hyvä – myös ruokahävikin vähentämisessä!
Antro Säilä
Satokausiajattelun palauttamisella voitaisiin vähentää ruokahävikkiä
Samuli Karjula
S-ryhmän ruokahävikkitalkoot
Tiina Leppiniemi
Hävikkimestari -sovellus minimoi ruokahävikin ravintoloissa
Terhi Leiniö
CASE: Parolassa nipistettiin lähes 40 % ruokahävikistä pois
Sami Turunen
Henkilökunnan keinoin ruokahävikkiä vastaan.
Kajaanin Mamselli sai kunniamaininnan Hävikkiviikon kilpailussa
Kaarina Kärnä
Vuokapaperi vähentää ruokahävikkiä ja tiskiä
Kirsi Jännes
Erään annoksen tarina
Markus Fogelholm

Välipalat
Johtopäätöksiä ravintolahävikistä
Vinkkejä kuluttajalle ruokahävikin vähentämiseen
Leijona Cateringin käytössä ResQ Club -ruoanpelastuspalvelu 
Kuluttajaliitto on listannut 21 faktaa ruokahävikistä
Kasvisten ja hunajan suoramyynti tiloilta helpottuu
Ruokaretki.fi tavoittaa lähiruoasta kiinnostuneet herkkusuut
Onnistunut kouluruokailu houkuttaa kaikki syömään ja oppimaan yhdessä
Biojätelaskuri
Kevennyksiä maatilojen kirjaamis- ja tutkimusvelvoitteisiin – myös raakamaidon luovutus helpottui
Tuoteuutuuksia: Rubbermaid Commercial Products esittelee uuden värikoodatun tuoteperheen ammattikeittiöön

Muut numerot