Elintarvike ja Terveys

Numero: 4/2019

Elintarviketurvallisuus, tutkimukset, omavalvonta

Viiden sekunnin sääntö
Kaarina Kärnä  
Siian- ja kirjolohen maksa elintarvikkeena
T. Väänänen, S. Taipale, T. J. Marjomäki ja J. Karjalainen
Maitohygieniaa Suomesta
Minttu Huttunen ja Hanna Castro
Afrikkalainen sikarutto uhkaa Suomen sikataloutta
Ina Toppari
Paritarkastuksilla yhtenäisyyttä Oiva-arviointeihin
Outi Lepistö ja Katarina Eskola
VATI-tietojärjestelmän käyttäjätyytyväisyystutkimus
Mia Kapanen
Turun linnan hovin notkuvista pitopöydistä kansan arkiruokaan
Maria Huokkola
Ruokalaakso edistämässä elintarvikealan tutkimus- ja kehittämistoimintaa
Jenni Lappi
Ruokavirasto järjesti kutsuseminaarin: kesäkuussa vietettiin ensimmäistä kertaa maailman elintarviketurvallisuuspäivää
Kaarina Kärnä
Parviälyä, rivilistoja ja tietokoneohjelmia – siitä on epi-kurssi tehty
Tomi Jormanainen
Valvontatyön työsuojelua opiskeltiin Vantaalla
Tanja Lohiranta ja Kaarina Kärnä

Elintarvikevalvontatutkimuksia
Tullin elintarvikevalvonnan tuloksia vuodelta 2018
Ravintoloiden ja suurtalouksien pintapuhtaus pääkaupunkiseudulla vuosina 2017–2018
Jääpalaprojekti 2018: Pubien ja vähittäismyymälöiden jääpalojen mikrobiologinen laatu
Sushin mikrobiologinen laatu tarjoilupaikoissa 2017–2018
Norovirus aiheutti Helsingissä useita ruokamyrkytysepidemioita vuonna 2018
Ruokasienten ja merikalojen radioaktiivisuuspitoisuudet Raumalla alhaisia
Norovirus oli yleisin elintarvike- ja vesivälitteisten epidemioiden aiheuttaja Suomessa vuosina 2014–16 – käsienpesu on tärkeä keino ehkäistä epidemioita
Palvelutiskin kalan mikrobiologinen laatu

Välipalat
Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon elintarvikevalvonnan asiakastyytyväisyyskyselyn 2018 yhteenveto
Kirjaesittely: Perinteisiä eräruokia
Salmonellaa suomalaisissa elintarvikeketjuissa vähäisesti

 

Muut numerot