Elintarvike ja Terveys

Numero: 4/2023

Kotimainen ruoka, huoltovarmuus ja omavaraisuus

Kotimaista ruokaa ostoskoriin myös vaikeina aikoina, Kaarina Kärnä

4.9. on omistettu suomalaiselle ruoalle ja sen tekijöille, Hanna Larjavaara

Ruokahuollon kriisit – kokemuksia, haasteita ja seurauksia, Kaija Rautavirta

Ruoan huoltovarmuus syntyy yhteistyössä, Miika Ilomäki, Juha Mantila ja Tanja Talvenheimo

Elintarvikeyrityksen oma varautumissuunnittelu on huoltovarmuuden perusta, Eero Alaluusua

Kotimaiset elintarvikkeet ovat keskeinen osa ruokapalvelun huoltovarmuutta, Mika Parviainen

Viisasta varautumista luonnontuotteilla, Birgitta Partanen

Kasviproteiineilla kohti parempaa omavaraisuutta, Anne Pihlanto

Syö hyvää Suomesta – pidät samalla huolta omavaraisuudesta ja huoltovarmuudesta, Heidi Siivonen

Suomalainen luomu on kotimaisinta ruokaa – luomuviljely lisää myös yhteiskunnan kriisikestävyyttä, Minna Ala-Kyyny

Ravinteiden kierrätysohjelma Raki edistää vesiensuojelua ja ravinteiden kiertotaloutta, Riikka Malila

Maatalouden omatoiminen varautuminen on välttämättömyys, Miia Lenkkeri-Tamminen, Kaija Ala-Luukko ja Mari Viljanmaa

Vesijalanjäljessä piilee arvokas vientivaltti, Anu Ruusila

 

Välipalat

Mansikan alkuperämaa voidaan todentaa

Hyönteisproteiinista valmistettua rehua hyödynnetään ensimmäistä kertaa Suomessa luomukanojen ruokinnassa

Uusiin ravitsemussuosituksiin on ammattikeittiöiden helppo vastata kalalla – miten käy kotimaisuuden?

Elintarviketurvallisuus on säilynyt Suomessa hyvällä tasolla

Artesaaniruoan SM-kilpailut järjestetään tänä vuonna Rovaniemellä

Kirjaesittely: Lautasmatka. Poimintoja ruuan historiasta

Muut numerot