![](https://www.ymparistojaterveys.fi/wp-content/uploads/2023/09/ET4_2023_1-4-ka.jpg)
Elintarvike ja Terveys
Numero: 4/2023
Kotimainen ruoka, huoltovarmuus ja omavaraisuus
Kotimaista ruokaa ostoskoriin myös vaikeina aikoina, Kaarina Kärnä
4.9. on omistettu suomalaiselle ruoalle ja sen tekijöille, Hanna Larjavaara
Ruokahuollon kriisit – kokemuksia, haasteita ja seurauksia, Kaija Rautavirta
Ruoan huoltovarmuus syntyy yhteistyössä, Miika Ilomäki, Juha Mantila ja Tanja Talvenheimo
Elintarvikeyrityksen oma varautumissuunnittelu on huoltovarmuuden perusta, Eero Alaluusua
Kotimaiset elintarvikkeet ovat keskeinen osa ruokapalvelun huoltovarmuutta, Mika Parviainen
Viisasta varautumista luonnontuotteilla, Birgitta Partanen
Kasviproteiineilla kohti parempaa omavaraisuutta, Anne Pihlanto
Syö hyvää Suomesta – pidät samalla huolta omavaraisuudesta ja huoltovarmuudesta, Heidi Siivonen
Suomalainen luomu on kotimaisinta ruokaa – luomuviljely lisää myös yhteiskunnan kriisikestävyyttä, Minna Ala-Kyyny
Ravinteiden kierrätysohjelma Raki edistää vesiensuojelua ja ravinteiden kiertotaloutta, Riikka Malila
Maatalouden omatoiminen varautuminen on välttämättömyys, Miia Lenkkeri-Tamminen, Kaija Ala-Luukko ja Mari Viljanmaa
Vesijalanjäljessä piilee arvokas vientivaltti, Anu Ruusila
Välipalat
Mansikan alkuperämaa voidaan todentaa
Hyönteisproteiinista valmistettua rehua hyödynnetään ensimmäistä kertaa Suomessa luomukanojen ruokinnassa
Uusiin ravitsemussuosituksiin on ammattikeittiöiden helppo vastata kalalla – miten käy kotimaisuuden?
Elintarviketurvallisuus on säilynyt Suomessa hyvällä tasolla
Artesaaniruoan SM-kilpailut järjestetään tänä vuonna Rovaniemellä
Kirjaesittely: Lautasmatka. Poimintoja ruuan historiasta