Elintarvike ja Terveys

Numero: 1/2018

Erityisruokavaliot, ammattikeittiöt, omavalvonta

Dallaspulla ja laktoosipilleri
Päätoimittaja Kaarina Kärnä
Erityisruokavaliot – lainsäädännön vaatimusten ja
hyvän palvelun raja

Elintarvikeylitarkastaja Anna Lemström, maa- ja metsätalousministeriö
Allergeenien merkitseminen ammattikeittiössä
Ylitarkastaja, FT Minna Anthoni, Evira
Erityisruokavalioiden hallinta valvonnan näkökulmasta
Terveystarkastaja, ympäristöteknologian insinööri (ylempi AMK) Pia Tiainen, Hyvinkään kaupunki
Erityisruokavaliot varhaiskasvatuksessa – uusi toimintamalli käyttöön
Yliopistonlehtori, ravitsemustieteen dosentti Maijaliisa Erkkola,
Helsingin yliopisto, ravitsemustieteen osasto ja

ETM Carina Kronberg-Kippilä, Helsingin yliopisto, Nutricia Medical Oy
Enemmän hyötyä erityisruokavalioista, laillistettu ravitsemusterapeutti
TtM Ildikò Piispanen, Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy (Servi)
Porvoon malli pelaa hyvin yhteen Allergiaohjelman kanssa
Timo Vanto
Dieettikokin arki
Dieettikokki Sanna Vaattovaara, Järvenpään ateria- ja siivouspalvelut Jatsi Oy
Dieettiruoat sairaalassa
Erikoissuunnittelija Heini Oksala, HUS-Tukipalvelut, Asiakas- ja konseptinkehitys
Ihmeelliset erityisruokavaliot
Kirjailija Maija Haavisto
FODMAP-ruokavalio ammattikeittiössä
FODMAP-asiantuntija, laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen
Gluteenikontaminaation estäminen ammattikeittiössä
Ammatinopettaja, restonomi Eija Lindberg, Keliakialiitto
Osaava ammattikeittiösuunnittelu – onnistuneet erityisruokavaliot
Ammattikeittiösuunnittelun asiantuntija Petri Jurvanen, Defose Oy
Luomu ja erityisruokavaliot
Elintarvikeasiantuntija Jaana Elo, Luomuliitto ry

Välipalat
Kirjaesittely: Miksi syömisestä tuli niin hankalaa?
Pilke päiväkodit Oy uudisti aamu- ja välipalalistansa terveellisemmäksi
Kasviksia, marjoja ja hedelmiä jalostava teollisuus vastaa kasvavaan kulutuskysyntään
Gluteenittoman palvelun merkki helpottaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ruokailua kodin ulkopuolella
Elintarvikearomeista ei suurta riskiä
Lisäaineiden saanti enimmäkseen turvallisella tasolla
Varhaiskasvatukseen ensimmäistä kertaa oma ruokailusuositus
Allergia-, iho- ja astmaliitto haluaa anafylaksian ensiavusta kansalaistaidon

Muut numerot