Elintarvike ja Terveys

Numero: 6/2024

Kiertotalous elintarvikealalla

Kiertotalouden pitkä tie, Kaarina Kärnä
Uudistava ruokajärjestelmä ja Kiertotalouden green deal, Riikka Yliluoma
Elintarviketeollisuuden kiertotalousratkaisut, Satumaija Levón
Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus edistää alan hiilineutraalisuutta ja kiertotaloutta, Elina Fast ja Jenni Marsio
REUSIFY – Pakkausten uudelleen käyttö, Ali Harlin ja Antti Oksanen
Ravintoloiden kiertotaloussiirtymä edellyttää uutta osaamista ja yhteistyötä, Sanna-Mari Renfors
FUSILLI-hanke innosti puutarhatuotannon sivuvirtojen hyödyntämiseen ammattikeittiöllä, Liisa Peitilä ja Sanna Luoto
Sivuvirtojen rakenteistaminen ekstruusiolla uusiksi elintarvikkeiksi ja biomateriaaleiksi, Sari Mäkinen, Jenni Tienaho, Jose Martin Ramos-Diaz, Jaakko Hiidenhovi, Xin Huang ja Lotta Heikkilä
Envitecpolis hallitsee ravinteiden ja energian hyödyntämisen koko ruokaketjussa, Piia Kattelus-Kilpeläinen
Jäljettömän fiksu ratkaisu, Elina Lehmusto
Kierrätysravinteet planetaarisena osaratkaisuna, Jenni Ylikahri
Järkevämmässä kalataloudessa syödään koko kala, Hailia
Ravintoloiden jätteet kiertävät ympäristöystävälliseksi polttoaineeksi ja kasvualustaksi, Anniina Urponen

Välipalat
Enifer hakee uuselintarvikelupaa PEKILO®-mykoproteiinille
Suomen vastuullisin tuote -kilpailun Ruoka & juoma -kategorian voitto meni kalamakkaralle
Michelin-ravintola Vår ajattelee ruuanvalmistuksen uusiksi – lautaselle pääsevät myös kalan posket, evät ja kieli
Kirjaesittely: Ruokaa reissussa
Suomen Lantakaasu investoi yli 80 miljoonaa Kiuruveden biokaasulaitoshankkeeseen
Kotimainen kalankasvatus pyrkii minimoimaan ympäristöhaitat – lohitäistä ei huolta Suomessa

Muut numerot