Elintarvike ja Terveys

Numero: 5/2025

Ammattioppilaitoksesta ammattikeittiöön – työn ja opiskelun murros

Ammatillisessa koulutuksessa on vetovoimaa, Kaarina Kärnä

Ammatillinen koulutus rakentaa tulevaisuuden ammattikeittiöitä – osaaminen, ohjaus ja yhteistyö ratkaisevat, Marja Tiainen ja Johanna Toivanen

Elintarvikealalla haetaan notkeita ratkaisuja kausityövoiman käyttöön, Meija Kivisaari, Mervi Louhivaara ja Tuula Raukola

Yhteistyöllä kohti työelämää – Kiipulan ammattiopiston ja Leijona Cateringin kumppanuus tukee erityisen tuen opiskelijoita, Karin Pasila

Ravintola-alan työkulttuuri murroksessa, Laura Salo

Oppilaitosten ja ammattikeittiöiden muuttuva arki, Kaisa Liinanki

3D-oppimisympäristö uudistaa bio- ja elintarviketekniikan opetusta SEAMKissa, Margit Närvä ja Matti-Pekka Pasto

Ammattioppilaitoksesta ammattilaisena työelämään? Sari Nissinen

Työssäoppiminen ja työharjoittelu ruokapalveluissa – tärkeä kokemus opiskelijalle ja työnantajalle, Tuija Matikainen

Monimuotoistuvat työyhteisöt -hanke työllistää täsmätyökykyisiä, Anniina Tuovinen

Pintapuhtauteen liittyvää asiaa kouluissa ja päiväkodeissa, Leila Kakko

 

Välipalat

Palacen Daniel Romille nuorten kokkien EM-kultaa

Kouluruokailun suosio on romahtanut – aikuisten otettava vastuu

Salico toimittaa pilkotut kasvikset Leijona Cateringille – yhteistyö tukee nuorten ruokailutottumuksia armeijassa

Akavan Erityisalat ja Restonomi-opiskelijaliitto: Opiskelijan ahdinko pahenee, vaikka koulutuksen lisäleikkauksilta vältyttiin

Ammattikeittiöiden Luomu SM -voitoista käytiin tiukka kisa

Muut numerot

Ympäristökustannus Oy

Ympäristökustannus Oy tuottaa ja julkaisee kahta ammattilehteä, Ympäristö ja Terveys-lehteä ympäristöalalle ja Elintarvike ja Terveys-lehteä ammattikeittiö- ja elintarvikealalle. Yhtiö toimittaa ja kustantaa myös alaan liittyviä oppaita ja kirjoja sekä järjestää aihepiireihin liittyviä koulutuksia valtakunnallisesti.
Haluamme olla puhtaamman huomisen ja terveellisen ympäristön ääni tänään ja tulevaisuudessa.