
Elintarvike ja Terveys
Numero: 4/2024
Elintarviketurvallisuus, tutkimukset ja omavalvonta
Elätkö vaarallisesti..? Kaarina Kärnä
Kontaktimateriaalilainsäädännön tulevat muutokset, Elina Pahkala
Ajatuksia elintarvikekontaktimateriaalien BTSF-kurssilta sekä elintarvikekontaktimateriaalivalvonnasta yleisesti, Jenny Holm
Kaupan omavalvonta uudistuu, Anna Salminen
Kampylobakteeri-infektiot Suomessa – ajantasaista tietoa tartunnanlähteistä ja torjuntakeinoista, Rauni Kivistö ja Ruska Rimhanen-Finne
Medium-kypsät jauhelihapihvit ja EHEC-bakteeri, Elina Järvinen, Elina Leinonen ja Rae Merivirta
E-hepatiitti, Leena Maunula
Kalojen elohopeapitoisuuksien keskiarvon laskeminen, Helvi Heinonen-Tanski
Pirkko Hokkanen – intohimona ruokamyrkytykset, Kaarina Kärnä
Elintarvikepetos haastaa valvontaa, Outi Lepistö
Toistuvat epäkohdat valvontakohteissa, Suvi Alasuutari ja Matti-Pekka Pasto
Elintarvikevalvontatutkimuksia
Tullin elintarvikevalvonnan tuloksia vuodelta 2023, Jonna Neffling
Allergeenien hallinta hyvällä tasolla Etelä-Hämeen ympäristöterveyden valvonta-alueen ravintoloissa, Maria Jussila
Jääpalojen laatu paljastui usein heikoksi – valvontahankkeessa ohjeistettiin ravitsemusliikkeitä jäiden hygieenisemmästä valmistamisesta
Sushi pääosin hyvälaatuista pääkaupunkiseudun ravintoloissa ja myymälöissä
Ravintoloiden valmistamien pakattujen ruoka-annosten laadussa oli parannettavaa
Kymenlaakson alueen ravintoloiden energialisäkkeiden mikrobiologinen laatu pääosin hyvä – neljännes näytteistä kuitenkin huonoja ja johti jatkotoimenpiteisiin
Välipalat
Kouvolassa annettiin ohjausta ja neuvontaa tarjoilupaikoille kertakäyttökäsineiden käytöstä
Ympäristöterveydenhuollon viranhaltijoille tulossa kysely yhteistyöstä työsuojeluvalvonnan kanssa
Kirjaesittely: Katkerat puutarhat
Elintarviketurvallisuus on Suomessa hyvällä tasolla
Erittäin tulisten ruokien suuren määrän nauttiminen kerralla ei ole järkevää
Mitä Suomessa syötiin vuonna 2023?