Elintarvike ja Terveys

Numero: 4/2024

Elintarviketurvallisuus, tutkimukset ja omavalvonta

Elätkö vaarallisesti..? Kaarina Kärnä

Kontaktimateriaalilainsäädännön tulevat muutokset, Elina Pahkala

Ajatuksia elintarvikekontaktimateriaalien BTSF-kurssilta sekä elintarvikekontaktimateriaalivalvonnasta yleisesti, Jenny Holm

Kaupan omavalvonta uudistuu, Anna Salminen

Kampylobakteeri-infektiot Suomessa – ajantasaista tietoa tartunnanlähteistä ja torjuntakeinoista, Rauni Kivistö ja Ruska Rimhanen-Finne

Medium-kypsät jauhelihapihvit ja EHEC-bakteeri, Elina Järvinen, Elina Leinonen ja Rae Merivirta

E-hepatiitti, Leena Maunula

Kalojen elohopeapitoisuuksien keskiarvon laskeminen, Helvi Heinonen-Tanski

Pirkko Hokkanen – intohimona ruokamyrkytykset, Kaarina Kärnä

Elintarvikepetos haastaa valvontaa, Outi Lepistö

Toistuvat epäkohdat valvontakohteissa, Suvi Alasuutari ja Matti-Pekka Pasto

 

Elintarvikevalvontatutkimuksia

Tullin elintarvikevalvonnan tuloksia vuodelta 2023, Jonna Neffling

Allergeenien hallinta hyvällä tasolla Etelä-Hämeen ympäristöterveyden valvonta-alueen ravintoloissa, Maria Jussila

Jääpalojen laatu paljastui usein heikoksi – valvontahankkeessa ohjeistettiin ravitsemusliikkeitä jäiden hygieenisemmästä valmistamisesta

Sushi pääosin hyvälaatuista pääkaupunkiseudun ravintoloissa ja myymälöissä

Ravintoloiden valmistamien pakattujen ruoka-annosten laadussa oli parannettavaa

Kymenlaakson alueen ravintoloiden energialisäkkeiden mikrobiologinen laatu pääosin hyvä – neljännes näytteistä kuitenkin huonoja ja johti jatkotoimenpiteisiin

 

Välipalat

Kouvolassa annettiin ohjausta ja neuvontaa tarjoilupaikoille kertakäyttökäsineiden käytöstä

Ympäristöterveydenhuollon viranhaltijoille tulossa kysely yhteistyöstä työsuojeluvalvonnan kanssa

Kirjaesittely: Katkerat puutarhat

Elintarviketurvallisuus on Suomessa hyvällä tasolla

Erittäin tulisten ruokien suuren määrän nauttiminen kerralla ei ole järkevää

Mitä Suomessa syötiin vuonna 2023?

Muut numerot