Elintarvike ja Terveys

Numero: 4/2025

Elintarviketurvallisuus, tutkimukset ja omavalvonta

Elintarviketurvallisuuden tunnuslukuja, Kaarina Kärnä

Elintarvikevalvonnan suunnittelu Kouvolassa, Saija Lassila

Elintarviketurvallisuus standardien ja auditointien valossa – mitä valvojan on hyvä tietää, Outi Lepistö

Kierrätysmuovia sisältävien kontaktimateriaalien turvallisuuden varmistaminen EU-lainsäädännön mukaisesti, Niko Markkinen

Listerioosi Suomessa – ajantasaista tietoa tartuntalähteistä ja riskinhallinnasta, Ruska Rimhanen-Finne ja Janne Lundén

ELTUVA-hankkeessa haetaan ratkaisuja elintarvikkeiden säilyvyyden parantamiseksi, Kaisa Raninen, Jaana Kapustamäki, Jesse Ojala ja Jenni Korhonen

Ajankohtaista tietoa elintarviketeollisuuden työpaikkatapaturmien torjunnan tueksi, Noora Nenonen ja Päivi Sarmala

Päiväkotien kasvipainotteisemmat ruokalistat eivät lisänneet ruokahävikkiä, Marita Kettunen, Merja Saarinen, Joel Kostensalo, Susanna Raulio, Sari Niinistö, Suvi Virtanen, Maijaliisa Erkkola ja Leena Forma


Elintarvikevalvontatutkimuksia

Tullin elintarvikevalvonnan tuloksia vuodelta 2024, Jonna Savander

Ravintoloissa tarjolla oleva vesi on yleensä hyvälaatuista

Ravintoloiden valmistamien kastikkeiden laatu pääosin hyvä

Kouvolassa annettiin ohjausta ja neuvontaa kalastustuotteiden loistarkastuksista sekä loisriskin vuoksi tehtävästä jäädytyskäsittelystä

Kouvolassa annettiin ohjausta ja neuvontaa lämpömittarin käytöstä elintarvikehuoneistossa

Porkkanaraasteen mikrobiologinen laatu

Keittojen suolapitoisuus Etelä-Hämeen ympäristöterveyden alueen laitoskeittiöissä


Välipalat

Tullin uusilla tutkimuslaitteilla päästään käsiksi tuntemattomiin aineisiin huumeista elintarvikkeisiin

Afrikkalainen sikarutto leviää Suomen lähialueilla – vältä lihatuliaisten tuomista

Elintarviketurvallisuuden hyvä taso on säilynyt Suomessa

Muut numerot

Ympäristökustannus Oy

Ympäristökustannus Oy tuottaa ja julkaisee kahta ammattilehteä, Ympäristö ja Terveys-lehteä ympäristöalalle ja Elintarvike ja Terveys-lehteä ammattikeittiö- ja elintarvikealalle. Yhtiö toimittaa ja kustantaa myös alaan liittyviä oppaita ja kirjoja sekä järjestää aihepiireihin liittyviä koulutuksia valtakunnallisesti.
Haluamme olla puhtaamman huomisen ja terveellisen ympäristön ääni tänään ja tulevaisuudessa.