Elintarvike ja Terveys
Numero: 4/2025
Elintarviketurvallisuus, tutkimukset ja omavalvonta
Elintarviketurvallisuuden tunnuslukuja, Kaarina Kärnä
Elintarvikevalvonnan suunnittelu Kouvolassa, Saija Lassila
Elintarviketurvallisuus standardien ja auditointien valossa – mitä valvojan on hyvä tietää, Outi Lepistö
Kierrätysmuovia sisältävien kontaktimateriaalien turvallisuuden varmistaminen EU-lainsäädännön mukaisesti, Niko Markkinen
Listerioosi Suomessa – ajantasaista tietoa tartuntalähteistä ja riskinhallinnasta, Ruska Rimhanen-Finne ja Janne Lundén
ELTUVA-hankkeessa haetaan ratkaisuja elintarvikkeiden säilyvyyden parantamiseksi, Kaisa Raninen, Jaana Kapustamäki, Jesse Ojala ja Jenni Korhonen
Ajankohtaista tietoa elintarviketeollisuuden työpaikkatapaturmien torjunnan tueksi, Noora Nenonen ja Päivi Sarmala
Päiväkotien kasvipainotteisemmat ruokalistat eivät lisänneet ruokahävikkiä, Marita Kettunen, Merja Saarinen, Joel Kostensalo, Susanna Raulio, Sari Niinistö, Suvi Virtanen, Maijaliisa Erkkola ja Leena Forma
Elintarvikevalvontatutkimuksia
Tullin elintarvikevalvonnan tuloksia vuodelta 2024, Jonna Savander
Ravintoloissa tarjolla oleva vesi on yleensä hyvälaatuista
Ravintoloiden valmistamien kastikkeiden laatu pääosin hyvä
Kouvolassa annettiin ohjausta ja neuvontaa kalastustuotteiden loistarkastuksista sekä loisriskin vuoksi tehtävästä jäädytyskäsittelystä
Kouvolassa annettiin ohjausta ja neuvontaa lämpömittarin käytöstä elintarvikehuoneistossa
Porkkanaraasteen mikrobiologinen laatu
Keittojen suolapitoisuus Etelä-Hämeen ympäristöterveyden alueen laitoskeittiöissä
Välipalat
Tullin uusilla tutkimuslaitteilla päästään käsiksi tuntemattomiin aineisiin huumeista elintarvikkeisiin
Afrikkalainen sikarutto leviää Suomen lähialueilla – vältä lihatuliaisten tuomista
Elintarviketurvallisuuden hyvä taso on säilynyt Suomessa


























































